Digidexo.com

GI dietter for å kontrollere blodsukkernivået

Kontrollere blodsukkernivået i kroppen med kosthold kan ha en betydelig effekt på kroppssammensetning og sykdom unngåelse, noe som gjør deg langt mindre sannsynlighet for å bli overvektige, utvikle hypertensjon eller utvikle type 2 diabetes. GI står for glykemisk indeks, som er en tabell over forskjellige typer matvarer og deres virkning på blodsukkeret. Kjernen i en GI diett er å begrense deg til forbruket av matvarer som er lav på glykemisk indeks, holde blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen og hjelpe deg til å leve et sunnere liv.

GI Diet

Konsumere en diett bestående av lav-GI karbohydrater, moderate mengder magre proteiner og en beskjeden mengde av sunne fettkilder følge en grunnleggende GI diett. De laveste elementene på GI skalaen er grønnsaker, med elementer som brokkoli, salat, agurk og spinat med en relativt nominell verdi på bare 10. Frukt er generelt neste på glykemisk indeks, med kirsebær, sitrusfrukter, epler, pærer og aprikoser alle blir gode valg for GI dieter. Endelig hele korn er den andre kategorien hvorpå vil du ønsker å fokusere mens du følger en lav-GI diett. Hold deg til 100 prosent hele korn elementer laget av rug, surdeig, bokhvete, bygg og havre for å holde blodsukkeret lavt. Angående proteinkilder på diett, hold deg til unbreaded naturlige kutt av biff, kylling, sjømat og kalkun, sammen med noen magre meieriprodukter. Fullfør din diett med en liten del av umettet fett til hvert måltid, noe som vil forsinke fordøyelsen og ytterligere kontrollere blodsukkernivået. Gode ​​prøver av umettet fett er olivenolje, mandler og fiskeolje.

Forstå glykemisk indeks

Forstå at glykemisk indeks er noe mer enn en rangering som viser karbohydrater i rekkefølgen av hvor raskt de blir absorbert av kroppen. Dette er viktig, da blodsukkeret er mer sterkt forhøyet ved raske-fordøye karbohydrater, som næringsstoffer fra disse elementene er sluppet ut i blodet i en torrent, blåse blodsukkernivået og tvinge kroppen til å takle situasjonen gjennom utgivelsen av store mengder av insulin. Insulin er et hormon som bindes til blodsukkeret, bærer det til muskler (som skal brukes som energi) eller fett (for å bli lagret for senere bruk). Hvor blodsukkeret er forhøyet i fravær av trening, er et flertall av det lagret som fett, som fører til vekt administrative spørsmål. Lav GI diett omgår dette problemet ved å holde blodsukkeret på et lavt og stabilt nivå gjennom hele dagen, minimere fettlagring.