Digidexo.com

Uvanlig Vekttap

Uvanlig Vekttap


Med fedme fosser over hele landet, de fleste drømmer om veier mindre enn de gjør i dag. Tenk om det var en pille du kan ta som vil gjøre deg å miste de ekstra pounds uten anstrengelse. Eller bedre, antar at du kan bare gå ned i vekt på egen hånd, uten å gjøre noe i det hele tatt. Det kan virke stor i starten, men mest sannsynlig den underliggende årsaken for ditt uvanlig vekttap er ikke noe å feire.

Uvanlig Vekttap

Nettstedet Medline Plus, en tjeneste av det amerikanske National Library of Health og National Institutes of Health, sier dette om uvanlig vekttap:. "Utilsiktet vekttap er en reduksjon i kroppsvekt som ikke er frivillig Med andre ord, det gjorde du ikke prøver å gå ned i vekt ved slanking eller trening. " Ifølge Bygget & Staff Physician "klinisk signifikant vekttap kan bli definert som et tap på 10 lb (4,5 kg) eller mer av vanlig kroppsvekt i en periode på 6 måneder eller mindre."

Grunner

Det er mange grunner til at du kan plutselig gå ned i vekt uten å prøve. The New York Times 'Health Guide lister 14: AIDS; kreft; depresjon; diaré som er kronisk (varer lenge); rusmidler, inkludert amfetamin, kjemoterapi narkotika, avføringsmidler (når misbrukt) og skjoldbrusk medisiner; narkotikamisbruk; spiseforstyrrelser, inkludert anorexia nervosa og bulimi; hypertyreose; infeksjon; tap av appetitt; underernæring; manipulerende atferd (hos barn); smertefulle munnsår, munn bukseseler eller et tap av tenner som hindrer deg fra å spise normalt; og røyking. Det er potensielt flere grunner som ikke er nevnt her.

Befolkning mest utsatt

Mens uvanlig vekttap kan skje med hvem som helst, befolkningen som det skjer oftest er svært gammel. En fersk artikkel i "Resident & Staff Lege" sier at utilsiktet vekttap forekommer hos opptil 10 prosent av voksne polikliniske pasienter, 13 prosent av eldre polikliniske pasienter og 50 til 65 prosent av sykehjemspasienter. Artikkelen påpeker også at "[s] ignificant vekttap innebærer vanligvis alvorlige underliggende medisinske eller psykiatriske problemer, så en grundig vurdering for å fastslå årsaken er nødvendig." Med andre ord, depresjon og stress er store faktorer.

Misforståelse

Det er tider i våre liv når vi kan gå ned i vekt uten å aktivt prøver. For eksempel etter en gravid kvinne føder sitt barn, kan hun begynne å miste mye vekt uten å gå på en diett eller trener. Årsakene er todelt. Kroppen hennes arbeider hardt for å produsere melk og deretter amme. Også, kroppen er alltid streve mot sitt mest typiske og mest komfortable vekt, noe som betyr at hun kan miste "baby" vekt uten anstrengelse. Personer som deltar i overdreven spising under en lengre periode, sier ferien, vil ofte miste vekt de fikk når de kommer tilbake til sin normale, sunnere matvaner for samme grunn.

Forebygging

Praktiserer en balansert livsstil i alle områder er avgjørende for å forebygge uvanlig vekttap. Disse områdene omfatter trener de fleste dagene i uken, spise et sunt kosthold, sover 8 timer om dagen, tar ferie, planlegge tid for moro og tilbringe tid med sine kjære. Hvis du jobber 12 til 15 timer 7 dager i uken, er du nesten garantert å bli deprimert og / eller stresset ut, noe som kan føre til vekttap.

For hjelp med en utilstrekkelig kosthold, besøke en lisensiert ernæringsfysiolog. Gå til legen din hvis du føler at du er ledende en sunn livsstil, men er fortsatt ned i vekt.