Digidexo.com

Hva er behandlingen for binyreinsuffisiens?

Personer som har en adrenal insuffisiens gis diagnostikk av Addisons sykdom, også kjent som hypocortisolism. Behandlinger for denne sykdommen er livslang så det er ingen kjent kur for binyreinsuffisiens. I tillegg til å behandle symptomene på Addisons sykdom, må folk også overvåke deres helse å unngå Addison-krise, eller akutt binyresvikt. Hvis denne krisen skulle oppstå akutt medisinsk behandling må gis på en gang.

Daily Treatment

En person som har Addisons sykdom vil være nødvendig å ta kortikosteroider på daglig basis, eller de kan falle i koma og dø. Disse muntlige hormoner er gitt som en erstatning til de hormonene som personens kropp ikke produserer. Oral hydrokortison forskrives til pasienter som har behov for å ha erstattet sine kortisol. Oral mineralocorticoid er foreskrevet for pasienter som trenger aldosteron.

Behandling for akutt binyresvikt

En person som har binyreinsuffisiens kan gå inn i en Addison-krise. Symptomene på akutt binyresvikt er diaré; oppkast; smerter i ben, mage og rygg; lavt blodtrykk; høye nivåer av kalium og tap av bevissthet. En Addison-krise kan utløses av ting som for eksempel skade, sykdom, infeksjon eller stress. En person som går inn i en krise må få akutt medisinsk behandling, eller de kan dø. Akuttmedisinsk behandling vil innebære å injisere den enkelte intravenøst ​​med druesukker, hydrokortison og saltvann. Etter den innledende krisen har passert den enkelte vil bli tatt inn i sykehus for en tidsperiode inntil årsaken til krisen bestemmes.

Injiserbare behandlinger

Fordi en Addison-krise kan utløses av mindre ting som for eksempel infeksjoner, mindre sykdommer eller stress, må personer med Addisons sykdom holde injiserbare former for sine medisiner på hånden. I det tilfelle at en person er i stand til å ta sin oral medisin på grunn av en sykdom som forårsaker kvalme og oppkast, vil injeksjoner må gis.

Behandling Forholdsregler

En person med Addisons sykdom er avhengig av medisiner for å holde seg i god helse. Av denne grunn bør pasienter holde ekstra medisiner, fortrinnsvis en to-måneders forsyning, på hånden i tilfelle at det var en vær katastrofe, finanskrise eller annen hendelse som ville hindre dem fra å motta sine medisiner.

Behandling Betraktninger

Pasienter bør snakke med legen sin når de går gjennom store livet stressfaktorer som for eksempel en endring av jobb, død, skilsmisse, endring av plassering og andre hendelser i livet som forårsaker stress. Fordi stress kan utløse akutte adrenal svikt, kan leger øke pasientens medisinering dosering inntil stressende hendelse har gått.