Digidexo.com

Hva kan du gjøre for å stoppe kvalme?

Hva kan du gjøre for å stoppe kvalme?


Mange forhold forårsake kvalme. Reisesyke er en, og graviditet er en annen. Du kan bli kvalm fra over-spising, matforgiftning eller for mye alkohol. Noen medisiner, inkludert de som brukes i kjemoterapi, forårsake kvalme. Alvorlig migrene kan gjøre deg kvalm, som kan nyresykdommer, galleblæresykdom, hjerteinfarkt og andre alvorlige sykdommer og tilstander.

Reisesyke Kvalme

Dramamine er den mest kjente anti-kvalme medisiner for reisesyke som du kan kjøpe over disk. Kwells, Reise Calm and Sea-band er også for reisesyke. Kwells og Travel Calm er medisiner som bør tas før avreise, for å få maksimalt utbytte. Sea-Bands bidra til å lindre kvalme gjennom akupressur.

Graviditet Kvalme

Hvis du er ekstremt kvalm, kan fødselslege foreskrive en anti-kvalme pille og sjekke at du ikke er dehydrert fra oppkast. Fluid er viktig, og du bør spise 10 til 12 glass vann om dagen. Du kan prøve Sea-Bands, som er en over-the-counter hjelpemiddel som bruker akupressur å avlaste kvalme i svangerskapet. Å spise kjeks eller ristet brød ofte hjelper spre kvalme i svangerskapet. Så gjør du ligger nede og tar en liten pause. Ikke ta noen medisiner, uansett hvor godartet det ser ut, før konsultere med legen din.

Matforgiftet Kvalme

Du kan raskt bli dehydrert fra matforgiftet. Det beste alternativet er å suge på is chips før du kan tolerere klare væsker og drikker, som Gatorade, som etterfylle elektrolytter. Legen din kan foreskrive en anti-kvalme medisiner. Han kan også være lurt å teste deg for salmonella eller en matforgiftning som krever en motgift.

Migrene Hodepine Kvalme

Medisiner for kvalme spesifikke for migrene må forskrives av lege. Det mest kjente av disse reseptbelagte legemidler er Phenergan, Thorazine, Compazine, Tigan og Reglan. Når du bruker en av disse medikamentene, forvirring, døsighet og svimmelhet kan forekomme. Forsiktighet må utvises når betjene maskiner eller kjøre bil mens du er på noen av disse anti-kvalme medisiner.

Flu Kvalme

Hjem rettsmidler som suger på is chips, Gatorade, flat 7-Up eller ingefærøl, og nappe i kjeks, er ofte det eneste du har å bidra til å lette influensa kvalme. Den eneste over-the-counter medisiner for kvalme av influensa er Dramamine. Hvis kvalme vedvarer og er ledsaget av vedvarende oppkast, bør du kontakte din helse-omsorg leverandøren. Han kan foreskrive en medisin for å hjelpe stoppe kvalme.

Andre Kvalme

Hvis kvalme er ledsaget med mage eller mage smerter, brystsmerter eller ryggsmerter, bør du kontakte legen din umiddelbart, da disse er tegn på mye mer alvorlige forhold. Hvis du føler deg kvalm fra overspising, Alka-Seltzer eller Pepto-Bismol ofte gi lindring. Alka-Seltzer og Gatorade bidra til å minske symptomene på en bakrus. Kvalme som følge av kjemoterapi må behandles av din lege fordi noen medisiner foreskrevet for kvalme er tatt i forbindelse med kreft medisiner; det er for farlig til å selv-behandle denne type av kvalme.