Digidexo.com

Central Hypothyroidism symptomer hos barn

Sentral hypotyreose er en tilstand som oppstår når et barn har en skjoldbruskkjertel hormon-mangel som følge av en hypofyse eller hypothalamus problem. Spedbarn født med hypotyreose er i faresonen for mental retardasjon og må behandles med en gang. Eldre barn kan utvikle hypotyreose hvis hormonproduksjonen blir ubalansert eller mangelfull.

Årsaker

Sentral hypotyreose noen ganger oppstår etter at et barn har gjennomgått strålebehandling for ulike kreftformer. Det er også ofte forekommer sammen med Sturge-Weber syndrom. Sturge-Weber syndrom er en tilstand detekterbar kort tid etter fødselen. Symptomer på denne tilstanden omfatter beslag, muskelsvakhet, glaukom og en port-vin fødselsmerke i ansiktet. Noen barn med Sturge-Weber syndrom har også utviklingsmessige forsinkelser.

Symptomer

Sentrale hypotyreose symptomer kan være minimal. Vanlige symptomer kan omfatte intoleranse for kulde, forstoppelse, tretthet og tørr hud. Andre symptomer er redusert appetitt og langsom utvikling av tenner. Utviklingsmessige forsinkelser kan oppstå hvis tilstanden ikke er skikkelig kontrollert.

Langtidseffekter

Barn med sentral hypotyreose kan oppleve langsom vekst og har en kortvoksthet. Eldre barn kan oppleve puberteten senere enn normalt og kan få vekt.

Diagnose

Sentral hypotyreose er diagnostisert ved bruk av blodprøver som gjenkjenner nivåer av tyroksin (T4) og TSH hormoner. TSH er et akronym for skjoldbrusk stimulerende hormon. Disse testene blir rutinemessig utført ved fødselen og kan gjentas senere hvis et barn viser symptomer på en skjoldbrusk lidelse.

Behandling

Behandling av hypotyreose innebærer å gi barn thyroid hormon medisiner. Mange barn vil kreve behandling for varigheten av deres liv.