Digidexo.com

Unormale nyre funksjoner

Våre nyrer, de to bønneformede organer som sitter rett under vår brystkassen på hver side av ryggen vår, er ikke større enn en knyttneve hver. Men deres lille størrelse påvirke ikke deres betydning, siden de er ansvarlig for filtrering av så mye som 200 liter blod per dag. Denne filtreringsprosessen luker ut ca to liter avfall (mat og døde celler og vev) hver dag, og når de blir skadet - vanligvis gjennom forgiftning eller skade - kan ha negative effekter på kroppen, til slutt fører til total nyresvikt hvis ikke adressert medisinsk.

Normal nyrefunksjon

Normal funksjon nyrene er involvert i flere viktige prosesser. Men en av de viktigste er den filtrerende evne, ettersom de fjerner avfall fra kroppen som kan føre til stor skade dersom den fortsetter å bygge seg opp i kroppen. Ved å utskille vann og oppløste stoffer, nyrene kontrollere disse konsentrasjonsnivåer, slik at volumet av blod og andre fluider i kroppen forblir konstant.

Andre nyre funksjoner

I tillegg nyrene sikre en syre-base balansen, slik at du er blod er aldri for surt eller for alkalisk; de konverterer vitamin D til en aktiv form (slik at kalsium kan absorberes i tarmen); de produsenten Erytropoietin (som stimulerer beinmargen til å gjøre nødvendige røde blodlegemer); de produserer hormonet Renin, som styrer både natrium og blodtrykk.

Unormal nyrefunksjon: Lav røde blodlegemer

Når nyresvikt oppstår, nyrene gjøre mindre erytropoietin. Dette, i sin tur, reduserer antallet av røde blodceller blir produsert av benmargen, noe som resulterer i anemi. Når kroppen ikke får nok oksygen til cellene - som skjer når for få røde blodlegemer på grunn av anemi - da et individ opplever vanligvis ekstrem utmattelse etter kun minimal anstrengelse.

Høyt blodtrykk og ødem fra unormal nyrefunksjon

Som nyrene evne til funksjonen reduseres, på grunn av for få røde blodceller, blir andre funksjoner påvirkes også. Konsentrasjonen og volum av væske (blod og andre) blir ubalansert og nyrene ikke er i stand til å fjerne salt og væske etter behov. Dette resulterer i høyt blodtrykk og til og med væskeopphopning i vev i kroppen. Ødem kan oppstå i bena, og lungeødem kan oppstå i lungene, som væske som utskilles ikke finner disse to steder å flytte.

Manglende evne til å skille ut metabolsk avfall: En unormal nyrefunksjon

Som nyrene mister sin evne til å skille væske og salter, er de også mister evnen til å skille ut metabolisert produkter og stoffer, inkludert kalium og fosfor. Når fosfornivået blir forhøyet det resulterer i automatisk (og uønsket) senking av kalsiumnivå i blodet, noe som får biskjoldbruskkjertelen hormon utgivelse å oppveie lavt nivå. Dette får bein å frigjøre kalsium. Således holder denne prosess gjentar seg helt til andre stoffer begynner å ha en toksisk virkning i kroppen også, og andre hormoner blir trett på grunn av overproduksjon. Endelig kunne hele nyre systemet stenges helt hvis ikke medisinsk behandling.