Digidexo.com

Symptomer på gallestein eller nyrestein

Symptomer på gallestein eller nyrestein


Gallestein og nyrestein er ikke akkurat det samme, men de har symptomer ofte lik. Nyrestein er rusk laget av kalkavleiringer som finnes i urinveiene som oppstår når det er høye nivåer av kalsium i urinen. Gallestein, på den annen side, er dannet av høye nivåer av kolesterol. Disse steinene utvikle seg i galleblæren som høye konsentrasjoner av galle og kolesterol danner smertefulle steiner som må være bestått.

Extreme Pain

Oftest det første symptomet på at du vil føle er ekstrem smerte. Dette begynner kraftig og plutselig som steinen beveger seg enten i urinveiene eller galleblæren, forårsaker irritasjon og blokkering. Vanligvis vil du føle skarp smerte i sidene og bak som til slutt reiser nedover magen og inn i lysken. Passerer en nyrestein har ofte blitt sammenlignet med smerten ved å føde.

Blod i urinen

Som steinene prøver å passere gjennom blæreveggene vevet i urinveiene ofte blir revet i stykker av de skarpe, taggete kanter av stein og vil indusere blødning. Hvis du ser uregelmessige mengder blod i urinen du kanskje lider av nyrestein eller gallestein. Som steinen vokser og beveger seg gjennom urinveiene, forventer å ha mer blødninger og ubehag.

Brennende vannlating

En vanlig symptom på gnagsår og blærestein er hyppig, noen ganger svie, urinering. Som steinene flytte ned urinrøret, stadig nærmere blæren, vil du føle og økt trang til å urinere samt andre ubehag, muligens brenning. Dette er vanlig og betyr at det kommer frem til blæren og på sin vei ut.

Feber og frysninger

Du kan også ha en feber og mulige frysninger som en infeksjon kan være til stede. Hvis du føler disse ekstra influensalignende symptomer sørg for at du rådfører deg med en lege umiddelbart.

Extreme magesmerter

Extreme magesmerter er vanligvis forbundet med begge forhold, men mer utbredt i forbifarten gallestein. Et vanlig symptom på dette er en skarp smerte i øvre høyre del av magen, rett under ribbeina. Dette er et resultat av gallestein passerer gjennom tynntarmen. Det vil komme plutselig og kan noen ganger vare noen timer. Smerten kan bli verre plutselig og kan strekke seg til ryggen mellom skuldrene. Sammen med dette du kan føle kvalme, til en oppblåst følelse i magen og en trang spy.