Digidexo.com

Interstitiell lungesykdom hos barn

En av de mest skremmende tider for noen foreldre er når de har et sykt barn. Det er enda mer skremmende når legene ikke kan diagnostisere problemet og er på et tap på hvordan du behandler den. Interstitiell lungesykdom hos barn er sjeldne. Og mens de er vanskelig å diagnostisere, kan de med hell behandles.

Betydning

Interstitiell lungesykdom (ILD) er sjeldne lungesykdom, forårsaket av betennelse, som resulterer i arrdannelse og fortykkelse av interstitiell vev, forårsaker kroniske brystet problemer eller åndenød. Mens det er noen overlapping med voksen ILD, ILD hos barn (kalt barn) er medisinsk svært forskjellige. Hos barn kan ILD begynne umiddelbart etter fødselen og er vanligvis diagnostisert i løpet av første leveår. Men i noen tilfeller ILD utvikler og er diagnostisert innenfor et bredt spekter av aldre gjennom barndommen. Mens de spesifikke årsaker til disse sykdommene hos barn er ukjent, er det meste antas å være arvet eller resultatet av miljøforhold. Det er også viktig å merke seg at interstitielle lungesykdommer er ikke smittsom.

Symptomer

Lungene er ansvarlig for å bære oksygen inn i blodet, og fjerning av karbondioksid. Kronisk betennelse i lungevevet fører til arrdannelse (fibrose) i lungeblærene. Arrdannelse forstyrrer lungene evne til å levere oksygen til blodet. Når oksygen ikke er i stand til å gå inn i blodet, lungene blir stive og begynner å krympe, noe som resulterer i åndenød. Mens symptomene vanligvis avhenge av de eksakte årsaken til tilstanden, tørr hoste og kortpustethet er svært vanlige symptomer. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke er opprinnelig tilstede, men utvikler seg gradvis. Noen tegn på langvarig lave nivåer av oksygen i blodet inkluderer en forstørret hjerte og clubbing av fingertuppene.

Identifikasjon

Identifisering av interstitielle lungesykdommer, så vel som hva som forårsaker dem, kan være svært vanskelig, spesielt hos barn. Etter en rekke fysiske eksamener, en grundig studie av familiens medisinske historie, og utelukker andre mulige forhold, vil leger vanligvis kjører et helt register av tester før en diagnose av interstitiell lungesykdom. Noen imaging tester som har blitt brukt til å identifisere ILD i barnet kan omfatte bryst radiologi, høyoppløselig CT skanning og barium svelge studier.

Bryst radiologi (røntgen) er ofte den første testen gitt i tilfeller av mistanke om lungeproblemer, spesielt hos barn. Men røntgenundersøkelse er ikke så effektiv som CT-skanning i diagnostisering ILD. Barium svelge studietester («Milk» tester) er også brukt til å finne bevis for esophageal reflux, som kan signalisere en kronisk lungesykdom.

Betraktninger

En usedvanlig stort antall lidelser kan forveksles med interstitielle lungesykdommer, noen ganger resulterer i en utilbørlig diagnose. Mens noen interstitielle sykdommer presentere spesifikke symptomer og har identifiserbare årsaker, andre har ingen særpreg og årsaken er ukjent. Leger må utelukke andre medisinske tilstander som kan etterligne interstitiell lungesykdom - for eksempel astma - før en diagnose.

Det er nå nye bevis for at noen av interstitiell lungesykdom er sett oftere hos spedbarn, mens andre er mer spesifikke for eldre barn, noe som gjør den første diagnosen mer nøyaktig enn noen gang før.

Forebygging / løsning

Siden det er ingen eksakt kjent årsak av interstitiell lungesykdom hos barn, er det nesten umulig å ta tiltak mot forebygging. Men legene råder kvinner til å ikke røyke og unngå passiv røyking mens gravid. De anbefaler også at gravide kvinner ikke utsette seg for visse kjemikalier som kan være giftig og potensielt dødelig for fosteret.

Det finnes ingen kur for interstitiell lungesykdom hos barn eller voksne, men helsepersonell ofte anbefaler oksygenbehandling, behandling med inhalasjonssteroider og en rekke anti-inflammatoriske medisiner (vanligvis steroider). Mens kirurgi (lungetransplantasjoner) er en mulighet, er det mer av et alternativ for voksne, som mindre enn fem prosent av pasienter under 18 år har hatt lungetransplantasjoner.