Digidexo.com

Nyre Stone rettsmidler

Nyrestein kan være svært smertefullt og kan ikke bli tolerert for lenge uten å lete etter en løsning. Normalt er disse stener er ikke skadelig hvis de ikke er mer enn 6 mm. Hvis mindre enn 6 mm, kan steinen passere gjennom urinveiene alt på egen hånd. For å lette denne uutholdelige smerter, det er forskjellige remedier tilgjengelig.

Væsker

Drikk rikelig med væske for å hjelpe deg å passere nyrestein. De mer væske du drikker, jo bedre sjanse til bestått steinen på egen hånd.

Matvarer for å unngå

Hold deg unna oksalat-rike matvarer, for eksempel sjokolade, bønner, blåbær, druer, grønn paprika, spinat, jordbær, selleri og te. De er høyt på kalsium, og et flertall av nyrestein er dannet fra kalsium.

Mat å spise

Spis rikelig med mat med vitamin A, som aprikoser, brokkoli, meloner, gresskar og biff leveren. Dette vitamin bidrar til å holde nyrestein fra forming, mens det linjer urinveiene.

Trening

Å være inaktiv kan føre til kalsium for å danne i en persons blodet. Utøve og være aktiv kan bidra til å trekke kalsium tilbake i beina.

Prosedyre

Flere forskjellige kirurgi-type prosedyrer kan avhjelpe en nyrestein. Den mest vanlige og mindre invasiv er lithotripsy, en prosedyre som bruker sjokkbølger å bryte opp en stor stein i mindre biter, noe som gjør det enklere å passere.