Digidexo.com

Fungal spiker infeksjoner hos barn

Fungal spiker infeksjoner, en tilstand kjent som onychomycosis, er vanlig i befolkningen generelt, men sjelden hos barn. Så mange som 45% av alle voksne lider av tilstanden, men bare 1% av barn gjør. En infeksjon kan forekomme i alle spiker, men det er mer vanlig i tåneglene enn fingerneglene.

Årsaker

Sopp vokser i varme, fuktige områder, og det er spesielt vanlig for sopp å infisere huden på føttene. Spiker infeksjoner kan oppstå hvis soppen er ubehandlet og sprer seg fra huden til spiker. Spiker infeksjoner hos barn er ofte spres fra familiemedlemmer ved å dele elementer der soppen kan overleve som håndklær eller spiker clippers. Barn kan også få sopp fra å gå barbent på varme, våte gulv der soppen kan vokse. Fordi barnas immunforsvar er mindre moden, de kan ha mer problemer med bekjempelse av infeksjonen.

Typer

Tre typer sopp kan smitte negler: dermatofytter, gjær og ikke-dermatofytter muggsopp. De fleste neglesoppinfeksjoner er forårsaket av dermatofytter. Noen Fungal spiker infeksjoner har en genetisk komponent; det er en arvelig tendens til spiker infeksjoner som forårsaker dem til å bli mer vanlig i enkelte familier.

Identifikasjon

Symptomer på Fungal spiker infeksjon er ikke synlige før en tid etter at infeksjonen har vært til stede. Indikasjoner på en spiker infeksjon inkluderer fortykkelse eller misfarging av neglen, hvite flekker på neglen og separasjon av neglen fra neglesengen. En lege vil bekrefte identifikasjon av en spiker-infeksjon ved å skrape en liten prøve av spiker, og sender den til et laboratorium for testing. Det er best å bekrefte diagnosen av denne lab test, siden det er andre forhold som ligner, men krever forskjellig behandling.

Forebygging / løsning

Du kan forhindre Fungal spiker infeksjoner ved å holde neglene rene og tørre. Har barn slitasje løse, behagelige sko som tillater luftstrømmen, sammen med rene, tørre bomullssokker. Aldri la et barn gå barbent i et offentlig bad eller basseng, og ikke klippe en voksens negler med samme hårklipperen du bruker for barn.

Neglesopp er vanskelig å kurere. Det er flere aktuelle behandlinger for spiker sopp, men de er ikke alltid vellykket. Oral medisinering er ofte nødvendig, men griseofulvin, bare oral medisinering lisensiert for bruk på barn, har en relativt lav suksessrate. Alternative behandlinger som for eksempel anti-sopp essensielle oljer (olje av oregano og tea tree olje er to av de vanligste) og soaking i eddik er trygge for barn og er noen ganger effektive. Alle behandlinger krever at bruke dem meget regelmessig, vanligvis for en lang tidsperiode, for å kurere infeksjonen.

Betraktninger

Ulike typer sopp reagerer på ulike behandlinger, så hvis ditt første forsøk på en kur er mislykket, er det verdt å prøve en annen behandlingsmetode. Mange folk ikke behandle nail sopp, men det er viktig å behandle så tidlig som mulig. Jo tidligere infeksjonen er behandlet, jo lettere er det å kurere, og etterlot seg en sopp ubehandlet kan føre til permanent skade på neglen.