Digidexo.com

Barn & magesmerter

Barn & magesmerter


Magesmerter hos barn fører til bekymring for foreldre og barn. Distress for barn kommer fordi de føler dårlig; for foreldre, er det fordi de ofte ikke vet hva som er galt. Det er flere grunner til barn opplever magesmerter, fra mindre til alvorlig. Det er viktig å se på barnets helse historie og hans eller hennes symptomer å forstå mulige sykdommer og behandling.

Ikke alvorlig

Den vanligste årsaken til magesmerter er magen influensa eller matforgiftning. Selv om symptomer som oppkast, diaré eller feber gjøre barnet ubehagelig, er de ikke er livstruende, og vil til slutt passere. For magen influensa og matforgiftning, holde barn hydrert og komfortabel er viktig.

Ifølge barnelege Dr. Sears på sin nettside Spør Dr. Sears, er gass den vanligste årsaken til magesmerter. I dette tilfellet, barnet opplever skarpe smerter og kramper uten andre symptomer som oppkast eller diaré.

Forstoppelse presenterer som alvorlig og ofte kroniske magesmerter. Smerten blir beskrevet som nær navlen. The Health Child av Partners i Pediatrics definerer forstoppelse som "en hard-teksturert krakk eller en krakk som er vanskelig eller smertefullt å passere." Selv om ikke alvorlig, hvis det ikke behandles, kan forstoppelse føre til andre sykdommer som hemorroider og urinveisinfeksjoner.

Ofte oversett som en årsak til magesmerter er matintoleranse. Meieri, hvete, nøtter og egg ofte føre til en intoleranse som presenterer som vondt i magen. Den beste måten å finne en intoleranse er ved å eliminere mat i spørsmålet og se om magesmerter forbedre.

Til slutt, en stor årsak til magesmerter er stress og angst. Foreldre må se på de situasjoner som oppstår magesmerter. Hold en logg over hva som gjør vondt verre eller bedre. Nøye dokumentasjonen kan avgjøre om sykdommen er relatert til en stressende situasjon som lekser eller husarbeid. Snakk med legen din om mulige atferds behandlinger - belønninger, terapi og så videre.

Serious

Den mest alvorlige magesmerter er fra blindtarmbetennelse. Blindtarmbetennelse starter som en moderat ubehag i navlen ifølge Dr. Sears. Imidlertid, i motsetning til de ikke-alvorlige sykdommer som er nevnt ovenfor, beveger blindtarm smerter ned til den nedre høyre side av magen og øker i intensitet. Se etter en gradvis økning i smerte, som ligger rundt høyre nedre del av magen, feber og enda en vegring mot å gå. Det er viktig å søke medisinsk hjelp hvis du mistenker at barnet ditt har blindtarmbetennelse.

Behandling for Non-Serious Pain

Det beste middel for ikke-alvorlige magesmerter er vanligvis masse hvile og mer væske. Prøv et varmt vann flaske på magen området for å slappe av og avlaste ubehag. Vurdere et varmt bad også. Te som ingefær, mynte eller kamille kan også berolige magesmerter.

Mangel på fiber og / eller vann er de vanligste årsakene til forstoppelse. Derfor Partners In Pediatrics anbefaler å øke væskeinntaket som frukt juice - sviske og eple. Også barneleger foreslår blant annet mer fiber i væsker slik som Metamucil i juice, eller fiber i dietten. Grønnsaker, popcorn og kli er tre gode fiber matvarer. Limit meieriprodukter og bananer som disse kan være constipating.

Behandling for alvorlige smerter

Ring barnelege hvis barnet ditt opplever uutholdelig smerte, spesielt i nedre del av magen. Hvis det er blod i avføringen eller oppkast, rask pust, ryggsmerter, smerter med vannlating eller tap av bevissthet, disse er symptomer som du må søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Konklusjon

Ifølge Partnere i Pediatrics, "Magesmerter kan være forårsaket av infeksjon, traumer, obstruksjon, forstoppelse, kolikk, følelsesmessig opprørt, matallergier, menstruasjonssmerter, reisesyke og urinveisinfeksjoner, for å nevne noen." Selvfølgelig er det et stort utvalg av årsaker til magesmerter fra stress til blindtarmbetennelse. Det viktigste å huske er at hvis smertene er alvorlig og økende, få øyeblikkelig medisinsk hjelp.