Digidexo.com

Underarm lukt hos barn

Barn går gjennom puberteten mye tidligere enn de gjorde i fortiden. Resultatet er at blant andre kroppslige endringer, er barn opplever underarm lukt på en mye tidligere alder. Dette er ofte på grunn av endringer i hormonene, og er en flott mulighet til å lære barnet om hennes kropp og hvordan man skal ta vare på den.

Årsak til kroppslukt hos barn

Mange antar at kroppslukt er forårsaket av svette, men faktum i saken er at svette anses luktfri. Hva forårsaker lukt er den blanding av svetten med bakterier som er naturlig forekommende på huden. Samspillet med bakterier er grunnen til at hver person har en underarm lukt som er bare litt annerledes, og lukten av noen er sterkere enn lukt av andre. Rundt puberteten, vil barna sannsynligvis begynne å ha mer underarm lukt i direkte sammenheng med hormoner som kroppen produserer.

Eliminere sykdom som årsak

Hvis barnet ditt ikke går gjennom puberteten, kan det være lurt å møte med legen din for å sikre at underarm lukt ikke er forårsaket av en sykdom eller tilstand. De som er insulinavhengig rapporterer ofte en underarm lukt som er annerledes eller mer merkbar i en tidligere alder enn andre. Andre helseproblemer som kan påvirke underarm lukt inkluderer lavt blodsukker, parasitter, metabolsk dysfunksjon eller følelsesmessig stress. Noen medisiner vil også føre til overdreven svetting og en endring i lukt.

Undervisning Good Hygiene

Hvis barnet opplever kroppslukt, og du har, sammen med legen din, utelukkes alle medisinske problemer, er det et godt tidspunkt å snakke om personlig hygiene. Snakke om viktigheten av å bade hver dag, så dette er den beste måten å kontrollere kroppslukt. Lær barna dine at lukten er forårsaket av bakterier, og fjerner bakterier med såpe og vann er en enkel løsning. Forklar barnet ditt at dusjing må være en prosess av å virkelig komme ren, ikke bare noe som åpner for vannet å kjøre over kroppen hans. Be dem om å vie spesiell oppmerksomhet til sine underarmer, lyske og genital regioner for å kontrollere kroppslukt.

Iført Antiperspirant

Lær forskjellen mellom deodorant og antiperspirant. En deodorant er rett og slett en parfyme som vil bidra til å maskere lukten av svette. En antiperspirant er annerledes ved at det bidrar til å kontrollere hvor mye du svetter, samtidig legge en bit av parfyme inn i blandingen. Antiperspirant bør påføres minst en gang om dagen, helst etter dusjing og frotté av. På varme og svette dager, kan antiperspiranter må på nytt en eller flere ganger.

Klesvask

Med underarm lukt bør komme en samtale om klesvask. Snakk med barna om oljer og lukter som er igjen på klær etter slitasje. Gjør det klart for barna at hvis de svetter i klærne, de må vaskes før de brukes på nytt, eller de kan lukte, noe som gjør sosiale situasjoner ubehagelig for dem og andre.