Digidexo.com

Mild Nyresykdom

Mild nyresykdom, også kjent som nyresvikt og kronisk nyresvikt, oppstår når nyrene ha problemer med å fungere på grunn av sykdom. Mild nyresykdom begynner en gradvis nedgang i nyrenes evne til å fungere og opprettholde helse i hele kroppen.

Årsaker

Tapet av nyrefunksjonen utvikler seg langsomt som sykdom eller skade på nyrene forverres nyre vev ødelegge deres filtrering evner. Den vanligste årsak til renal sykdom er diabetes og høyt blodtrykk. Andre årsaker kan være nyrestein og infeksjon.

Symptomer

Mild nyresykdom kan være uten symptomer i det hele tatt. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan du oppleve symptomer på tretthet, svakhet, hodepine, vekttap og en generell følelse av uvelhet. Andre symptomer kan være mørk urin, sterk tørste, hyppig natta vannlating, blekhet og abnormiteter i neglene.

Diagnose

En blodprøve vil vise litt forhøyede nivåer av kreatinin. En urinalysis vil vise protein eller andre abnormiteter i urinen. En ultralyd eller CT scan av magen kan vise tegn på krympet nyrer, som ville bekrefte nyresykdom. En biopsi kan utføres for å se hvilken type sykdom som påvirker nyrene.

Behandling

Behandling for mild nyresykdom er å bremse progresjon og behandle symptomer. Endringer i kostholdet for å utelukke eller begrense protein, natrium, kalium og væskeinntak kan bidra til å redusere komplikasjoner fra nyresykdom og kan være anbefalt av legen din. Høyt blodtrykk medisiner kan være foreskrevet. Kontrollere din diabetes vil hjelpe sakte progresjon av nyresykdom. Andre tiltak for å hjelpe treg nyresvikt er å slutte å røyke og gå ned i vekt hvis du er overvektig.

Medisiner

Visse medisiner kan skade allerede ødelagte nyrer. Aspirin og andre anti-inflammatoriske legemidler kan irritere nyrene. Avføringsmidler eller antacida som inneholder magnesium eller aluminium funnet i Mylanta kan også forårsake nyresvikt for å utvikles raskere. Alka-Seltzer bør unngås på grunn av natrium-innhold sammen med slimløsende midler, slik som Sudafed, på grunn av høyt blodtrykk risiko.

Dialyse

Mild nyresykdom kan ta år å utvikle seg til nyresvikt, men behandling er tilgjengelig når det skjer. Nyre dialyse er en behandling hvor blodet kjøres gjennom et filter som fjerner giftstoffer og erstattes deretter tilbake inne i kroppen din. Tall behandlinger du vil kreve ukentlig vil avhenge av hvor alvorlig skaden er å nyrene. Du kan fortsatt passere urin, men giftstoffer er ikke lenger i stand til å bli utskilt fra kroppen gjennom urinen.