Digidexo.com

Er overdreven flatulens dårlig for deg?Flatulens. Pinlig, ja. Men kan det være dårlig for deg hvis det kommer ut av kontroll? Lær mer om overdreven flatulens, hva du kan gjøre, og når man skal se en lege.

Bakgrunn

Flatulens (også kjent som promper) er utgivelsen av en blanding av gasser og andre biprodukter av fordøyelsen. Det er felles for alle pattedyr, og for alle mennesker. De gasser seg kalles "luft".

Hva er normalt?

Sporadisk flatulens er helt sunn og normal, og det er ingenting som kan gjøres med det. Men på hvilket punkt gjør det blir muligens usunn? National Institutes of Health hevder det gjennomsnittlige mennesket utgivelser 03:59 pints per dag av gass, omtrent 14 til 28 tilfeller av bestått gass.

Årsaker

Overdreven flatulens kan være et symptom av irritabelt tarmsyndrom, eller noen eller andre mindre vanlige sykdommer. Det kan også være et resultat av å spise mat for rik på visse sukkerarter (særlig laktose), stivelse og fiber. Prøv å endre kosthold. Hvis det ikke fungerer, kan du ha en mer alvorlig tilstand; oppsøke lege for behandling.

Advarsel

Mens flatulens i seg selv er ikke farlig, kan holde den i være, som nekter å frigjøre gassen kan føre til utspiling av tarmen, og følgelig forstoppelse.

Behandlinger

At-home behandlinger for hva noen kan føle er overdreven flatulens som regel innebære en endring i kosthold og sporadisk bruk av over-the-counter produkter som Beano eller Lactaid. Beano er en sukker-fordøyelsesenzym som kan fungere hvis du har konsumert bønner eller visse grønnsaker. Lactaid kan fungere hvis du har konsumert mye meieriprodukter.

Fun Fact

Flatulens fra husdyr har blitt feilaktig beskyldt for en økning av klimagasser, og dermed de globale klimaendringene. Husdyr gjør forårsake utslipp av metan, men dette er i stor grad fra raping eller exhaling.