Digidexo.com

IBD høyt fiber diett

IBD, eller irritabel tarmsykdom, er en gruppe av sykdommer som påvirker tarmen og fordøyelsessystemet. De vanligste formene for IBD er Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Begge disse forholdene føre til at tarmene til å blø og å utvikle magesår, og de vanligste symptomene på begge sykdommene er magesmerter, kramper og tretthet. På grunn av naturen av IBD, kosthold er svært viktig i å håndtere symptomer. En økning av fiber i en diett kan gi lindring.

Økende fiber i dietten

Øke nivået av fiber i kosten din er enklere enn du tror. Legge fiber til kosthold vil hjelpe kroppen din passere mat gjennom fordøyelseskanalen lettere, bidrar det til å fungere skikkelig. Den anbefalte daglige mengden av fiber varierer 21-25 gram per dag for kvinner og 30-38 gram per dag for menn. Ideelt sett bør fiber tilsettes gradvis til diett, for å unngå tarmsyke, slik som diaré og forstoppelse. Spesielt, tørket frukt, for eksempel aprikoser, dadler, svisker og rosiner, er en velsmakende måte å legge fiber til kosthold. Når du velger frukt og grønnsaker, kan du prøve å plukke ut en rekke a ulike seg og i forskjellige farger. Amerikanerne har en tendens til å spise bare grønne grønnsaker; hvorfor ikke innføre gule og rød paprika eller aubergine til kosthold?

Typer av Fiber

Det finnes to typer fiber: løselig fiber og uløselig fiber. Løselig fiber kan lindre symptomene på både diaré og forstoppelse. Det oppløses i vann og danner en gel-lignende materiale. Uløselig fiber, som navnet antyder, ikke oppløses i tarmkanalen, og er ført gjennom tarmene. High-fiber matvarer inneholder frukt og grønnsaker, hele korn korn og pasta og belgfrukter, nøtter og frø.

Tips

Når du øker mengden av fiber i ditt daglige kosthold, er det viktig å huske å drikke mye væske - ideelt sett åtte til ti porsjoner daglig - for å fremme fuktighet og forhindre forstoppelse som noen ganger kan oppstå når du legger fiber for raskt å en diett. Hvis du lider av en IBD blusse opp, bør du også prøve å kutte ned litt og begrense høy-fiber matvarer for å bidra til å gi tarmen en pause. I tillegg er det viktig å lese etikettene på maten du kjøper for å sjekke fiberinnholdet i matvarer som du kjøper. Vær spesielt forsiktig med matvarer som er merket som "fullkorn." Noen produsenter annonsere sin mat som "fullkorn" når det faktisk produktene er ikke spesielt høy i fiber.