Digidexo.com

Hva er de negative effektene av brus?

Hva er de negative effektene av brus?


Å ha en soft drink kan være forfriskende på en varm dag, men det er ikke veldig sunt. Det er mange helsemessige problemer knyttet til forbruk av brus, og leger anbefaler å ha maksimalt bare én om dagen. Men ideelt sett bør du ikke drikke dem i det hele tatt, eller bare som en spesiell godbit.

Avhengighet

Koffein som finnes i mange brus er kjent for å være vanedannende. Mennesker, inkludert barn og unge, drikker mer brus enn noensinne, og bekymringsfullt, de velger å drikke brus enn sunnere drinker som melk eller vann. Hvis du finner deg selv å drikke to eller flere brus om dagen, kan du være å utvikle en usunn og vanedannende vane.

Osteoporose

Brus er mistenkt for fører til lavt kalsiumnivå og høyere fosfatnivåer i blodet. Dette, i sin tur, trekker ut kalsium fra ben og fører til dårlig ben materialisering, spesielt hos barn. Dette kan føre til osteoporose, eller svak, benskjørhet, senere i livet.

Dårlige tenner

Brus har høye nivåer av fosforsyre som myker opp og ødelegger tennene. Surheten i cola er lik eddik, men smaken er maskert med sukker som også råtner emaljen på tennene dine.

Obseity

En gjennomsnittlig boks med brus inneholder 10 teskjeer sukker, og er kalori tilsvarer å spise en sjokolade bar. Forskning har knyttet forbruket av brus til barndommen fedme. Sammen med sukker og kalori innholdet i disse drikkene, de har nesten ingen næringsverdi, og rett og slett bare pumpe kroppen med tomme kalorier.