Digidexo.com

Kriterier for bruk av Amitiza

Amitiza er en oral medisin som ble godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) i januar 2006 for behandling av voksne pasienter med kronisk forstoppelse av ukjent opprinnelse. Amitiza aktive ingrediensen er lubiprostone. Det fungerer på kloridkanalene i tarmen, forårsaker en sekresjon av væske som bidrar til å løse problemet og lette symptomer. Stoffet bruk krever møte bestemte kriterier.

Kronisk forstoppelse

Kronisk forstoppelse er funnet i både menn og kvinner, men er mer vanlig hos kvinner. Amitiza er foreskrevet etter en diagnose av voksen kronisk forstoppelse med en ukjent årsak og færre enn tre spontane avføringer per uke. Denne tilstanden er vanligvis ledsaget av anstreng, abdominal oppblåsthet og ubehag i magen. Amitiza anses ikke til andre behandlinger som en bulk eller osmotisk avføringsmiddel har vært forsøkt uten hell.

Irritabel tarm syndrom med forstoppelse

I april 2008 Amitiza ble godkjent av FDA for behandling av irritabel tarm syndrom med forstoppelse (IBS-C) hos kvinner eldre enn 18. Amitiza kan forskrives etter en diagnose av IBS-C der det har vært minst seks måneder med smerte eller ubehag av å belaste eller hard avføring minst 25 prosent av tiden, og mindre enn tre spontane avføringer per uke. Hvis kvinnen er i fertil alder, må det være en negativ graviditetstest og en forståelse og evne til å bruke prevensjon. Sunt kosthold og mindre unnvikende medisiner, for eksempel bulk og osmotiske avføringsmidler, blir vurdert før Amitiza. I IBS-C screening for tykktarmskreft, hypotyreose, bekkenbunns unormalt og ryggmargs unormalt trenger å være ferdig før du tar denne medisinen.

Negative Indikasjoner

Amitiza kan ikke tas av personer med mistenkt tarm blokkering eller med nyre-eller leversykdom. Du må være i stand til å svelge en kapsel. Det er ikke for folk med alvorlig diaré eller kvinner som prøver å bli gravide, som er gravide eller ammer.