Digidexo.com

Den viktigste årsaken til Spor av blod i avføringen

Krakk kan variere i farge fra brun (sunn) til grønn, gul, leire farge, rød og svart. Rød eller svart indikerer en blodig avføring, som kan være forårsaket av en rekke forhold. Å vite de forskjellige egenskapene blodige avføringer er viktig å finne årsaken.

Farge

Blodig avføring kan forekomme i nyanser av rødt eller kan være svart. Jo mørkere avføring, jo mer alvorlige årsaken.

Bright Red Krakk

Lys rød krakk er en indikator på hemorroider, eller utvidelse av anal blodkar. Blod er plukket opp i avføringen som avføringen kommer ut kroppen din.

Dark Red / Black Krakk

Blodig avføring som er mørkere i fargen indikerer indre blødninger, som et blødende magesår. Steroide anti-inflammatoriske legemidler som brukes til å behandle leddgikt kan noen ganger forstyrre en persons magen og tynntarmen, som kan utløse en blødning sår.

Pain

Opplever smerte med blodig avføring er et tegn på inflammatorisk tarmsykdom, en fordøyelseskanal lidelse. Årsaken inflammatorisk tarmsykdom er ukjent.

Betraktninger

Kontakt lege dersom du opplever blodig avføring. Mens hemorroider, blødende magesår og inflammatorisk tarmsykdom er vanlige årsaker til blodig avføring, det er andre forhold som kan føre blodig avføring. Disse inkluderer tykktarmskreft og diverticulosis.