Digidexo.com

Anti-Fungal Krydder

Anti-Fungal Krydder


Krydder har vært brukt i århundrer for både kulinariske og medisinske formål. Dagens krydder blir ofte brukt i matlaging. Til matlaging, er begrepet "krydder" ofte brukes om hverandre med begrepet "urt", selv om krydder og urter er forskjellige. Mens urter kommer fra aromatiske planter i tempererte soner, krydder kommer fra tropiske planter. I tillegg, i motsetning til urter, hvorfra det er vanligvis bladene som brukes, er krydder laget av mange deler av anlegget, slik som røtter, frø, bark, bær og blomster. Brukes til medisinske formål, forskjellige krydder har forskjellige fordeler, inkludert anti-sopp egenskaper, ifølge University of Delaware.

Gurkemeie

Gurkemeie er en anti-sopp krydder laget av de underjordiske røttene av Curcuma longa anlegget. Gurkemeie er en tropisk plante, og er medlem av ingefær familien. På slutten av vekstsesongen røttene høstes, soltørket og knust i bakken gurkemeie pulver. Den curcumin i gurkemeie er en naturlig pigment som gir gurkemeie sin gule farge; det gir også gurkemeie sin anti-fungal egenskaper. De anti-sopp fordelene av gurkemeie er nyttig i healing hudproblemer, for eksempel fotsopp.

Nellik

Fedd (Eugenia caryophyllus) er svært effektiv som en anti-sopp krydder. Krydderet kan tas internt eller brukes lokalt for sine gode egenskaper. Nellik brukes til å behandle soppinfeksjoner i negl og tånegl. Som et kosttilskudd behandling, nellik er også gunstig for herding gjær (Candida albicans) infeksjoner.

Berberis

Berberis (Berberis vulgaris) er et krydder laget av alle deler av tropisk plante og brukes for en rekke medisinske behandlinger. Berberis inneholder berberine, som er gunstig på grunn av sin potente anti-fungal egenskaper. Den krydder har vist seg å ha betydelige anti-fungal egenskaper når de brukes i treamtment av Candida albicans infeksjoner.

Allehånde

Allehånde (Pimenta dioica) er den tørkede bær av et eviggrønt tre innfødt til Sentral-og Sør-Amerika. Krydderet inneholder eugenol, som er en agent som gir motstandsdyktighet mot bakterier, virus og sopp. Historisk allehånde har vært brukt for sine anti-fungal fordeler, så vel som dens antibakterielle og anti-mikrobielle egenskaper.