Digidexo.com

Symptomer på renovaskulær hypertensjon og takykardi

Renalvascular Hypertensjon er en type høyt blodtrykk. Siden forekomsten skyldes en tilstand i kroppen, er det ansett sekundær hypertensjon. Herding eller innsnevring av nyrearterien forårsaker denne type høyt blodtrykk. Det er mange symptomer, og hver er i overensstemmelse med forhøyet blodtrykk.

Forekomst

Både menn og kvinner er like utsatt, men det forekommer oftere hos kaukasiere og afroamerikanere enn andre raser. Den tid da det renovaskulær hypertensjon onsets er avhengig av grunnene til at det er til skade på nyreblodårer. Generelt er det mest vanlig hos menn over 45 som lider av aterosklerose, og kvinner under 45 som lider fibromuscular dysplasi. Faktorer som kan føre til renalvascular hypertensjon er røyking, høyt-natrium kosthold, fedme, stress, heavy metal eksponering og genetikk.

Årsaker

Det er flere forhold som forårsaker nyrearterien blokkering, som fører til renalvascular hypertensjon. Åreforkalkning fører til plakk innskudd til å akkumulere og fibermuscular dyplasia fører til cellevekst. Både begrense blodstrømmen. Andre årsaker til innsnevring er kompresjon på grunn av skade, svulster, og blodpropp. Den manglende blodstrøm fører til at nyrene til å produsere et protein som er skrudd inn i et enzym som i sin tur fører til natrium-retensjon og innsnevring av arterioler. Dette er et forsøk på å øke blodstrømmen gjennom nyrene, men fører til symptomer på renalvascular hypertensjon.

Blood Pressure

Høyt blodtrykk er den viktigste symptomet på renalvascular hypertensjon. Verdien er spilt inn med to tall; systolisk (øverste rekke) og diastolisk (nederst nummer). Det systoliske verdi blir registrert når hjertet kontrakter og diastolisk verdi føres når hjertet er i ro. Den diastoliske verdi bør være under 80, men med pasienter som lider av renalvascular hypertensjon, er verdien vanligvis over 104.

Symptomer

Symptomene kan variere fra mindre til alvorlig avhengig av verdien av blodtrykket som er den viktigste symptomet. I mange tilfeller kan enkeltpersoner ikke lide noen symptomer i det hele tatt. Men vanligste symptomene er hodepine, tretthet, kvalme og oppkast, brystsmerter, synsproblemer, forvirring, angst, overdreven svette, og blek eller rød hud. Dersom renalvascular hypertensjon er forårsaket av en blodpropp, kan pasienten har smerter i siden eller urin i blodet. Alvorlige komplikasjoner kan være hypertensive hjertesykdom, hjerneslag, blindhet, hjerteinfarkt, hjertesvikt, blod fartøy skade, nyreskader og nyresvikt.

Takykardi

I ro, vanligvis slår hjertet mellom 60 til 100 slag per minutt. Takykardi er når hjertet slår over 100 slag per minutt. Dette er ansett unormal når personen er i ro. Normale tilfeller av forhøyet puls er under eller etter trening, eller som reaksjon på spenning, angst eller stress. Renalvascular hypertensjon kan forårsake takykardi. Symptomene på takykardi er kortpustethet, svimmelhet, besvimelse, brystsmerter og alvorlig angst.