Digidexo.com

Hva du kan forvente etter en laminectomy

Hva du kan forvente etter en laminectomy


Laminektomi, også referert til som en dekompresjon, er kirurgisk fjerning av lamina (hard tildekking av spinalkanalen). Laminektomi er vanligvis preformed på personer som har blitt diagnostisert med spinal stenose. I noen tilfeller kan en laminektomi utføres under en reparasjon av diskprolaps. Fjerning av lamina forstørrer spinalkanalen området, trykkavlastning på nærliggende nerver. En seks-til 12-ukers periode er typisk etter en laminektomi.

Sykehusinnleggelse

Kirurgisk fjerning av lamina er vanligvis gjort på poliklinisk basis (krever ingen overnatting sykehusinnleggelse). Ved kirurgisk fjerning av lamina er utført i forbindelse med en herniated disk reparasjon, er sykehus vanligvis 1-3 dager.

Fysioterapi

Fysioterapi kan være foreskrevet av lege. Det kan bli gjennomført på et profesjonelt nivå ledet av en fysioterapeut på kontoret eller på en egenomsorg nivå følgende skriftlige instruksjoner fra legen.

Aktiviteter

Gjenvinne din mobilitet er viktig etter en laminektomi. Imidlertid vil overexerting selv forlenge helbredelsesprosessen. Du lege kan begrense dine aktiviteter. Plukke opp elementer mye tyngre enn en avis er vanligvis ikke anbefales for en periode (4-6 uker) etter en laminektomi.

Mobilitet

Fysiske bevegelser som gåing, bøying, og lutende kan være begrenset av din lege, så vel. Legen din kan anbefale at du setter deg ikke mer enn 15 minutter om gangen for den første uken.

Recovery

Full utvinning avhenger av den enkelte, og kan ta alt fra seks til 12 uker. Legen din vil bestemme når du vil være i stand til å vende tilbake til arbeid basert på den type arbeid du gjør.