Digidexo.com

Symptomer på akutt betennelse i mandlene

Når diagnostisert med akutt betennelse i mandlene, er du lider av en plutselig betennelse i mandlene på grunn av en viral eller bakteriell infeksjon. Mye som kronisk betennelse i mandlene, denne formen for tilstanden bringer med seg en rekke uønskede symptomer.

Sår hals og smerte

For folk flest, betennelse i mandlene forårsaker symptom på en sår hals på grunn av en hevelse i mandlene. Dette er ofte ledsaget av en viss grad av smerte eller problemer med å svelge, og kan også utløse heshet eller tap av stemmen.

Misfarging

Hvis du skulle åpne munnen, sammen med betennelse, vil mandlene ofte vises rød eller spettet med små, hvite flekker.

Feber og hodepine

En lavgradig feber, kjører hvor som helst mellom 99 og 101 grader C, er et annet vanlig symptom på betennelse i mandlene. Noen ganger er denne feber også forbundet med et tilfelle av "kroppstemperatur" og periodisk hodepine.

Hevelse

Mens flertallet av mennesker som lider av betennelse i mandlene står overfor en betennelse i mandlene, er det ikke uvanlig at kjertlene rundt halsen og opp i kjeven til også å oppleve noe hevelse.

Magesmerter

Selv om ikke et vanlig symptom hos voksne, noen barn med betennelse i mandlene også lider av en viss grad av magesmerter.

Behandling

Hvis du er plaget med en viral form for betennelse i mandlene, egenomsorg tiltak er egentlig det eneste alternativet for behandling. Dette er på grunn av motstands virus har til medisiner, kan så varme væsker og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) brukes til å forenkle den tilhørende smerte og andre symptomer. Med bakteriell form, et antibiotikum, som penicillin, brukes til å behandle infeksjonen, men du kan også være lurt å vurdere å ansette egenomsorg tiltak for å bidra til å avlaste noen av dine symptomer.