Digidexo.com

Øvelser for Polymyositt

Øvelser for Polymyositt


Polymyositt kalles også inflammatorisk myopati, en tilstand der musklene blir betent og lidende individer opplever muskelsvakhet. Det påvirker kroppens skjelettmuskulatur hovedsakelig hos voksne. Mennesker med lidelse kan oppleve problemer med å svelge, kortpustethet, talevansker, hjerte arytmi eller leddgikt. Fysioterapi og trening er ofte anbefalt for å opprettholde styrke.

Øvelse Programkomponenter

Studier har vist at trening kan hjelpe pasienter med polymyositt opprettholde sin muskelstyrke. Programmet bør inneholde øvelser for styrke i hele kroppen, men du kan fremheve områder der du opplever svakhet. Programmet skal vare i minst 15 minutter og inkluderer en 15-minutters spasertur på slutten for kardiovaskulær helse.

Styrkeøvelser

Styrkeøvelser anses de grunnleggende øvelser fordi hver øvelse rettet mot flere grupper. Noen ideell øvelser for programmet kan være knebøy for lårene, døde heiser for hamstrings og rygg, benkpress for bryst, skuldre og triceps, pull-downs for ryggen og biceps og militære trykk for skuldrene. Disse øvelsene arbeide musklene grupper sammen og bidra til å bygge styrke.

Hvor mye å gjøre

I å velge en vekt, velg en vekt som gjør at du kan fullføre åtte til 12 repetisjoner. Har tre sett av hver øvelse, slik at omtrent et minutt pause mellom hvert sett. Forsøk på å øke vekten med hvert sett (dine repetisjoner vil trolig minske). Siden polymyositt fører til muskelsvakhet, vil du ønsker å utføre hvert sett under tilsyn av en spotter eller på en maskin som vil holde deg fra å bli såret bør du opplever et tap av muskelstyrke.