Digidexo.com

Måter å roe ned før Public Speaking

Måter å roe ned før Public Speaking


Prestasjonsangst, ofte kalt sceneskrekk, er frykten for å snakke eller opptre foran andre, og er oppført som den vanligste frykt amerikanere står overfor, ifølge WebMD. Personer som lider av prestasjonsangst kan oppleve svette, kvalme og skjelvende når de står overfor oppgaven med å snakke i offentligheten. Tørr munn og en ustø stemme er også vanlige symptomer. Selv om din frykt for å snakke i offentligheten kan virke ødeleggende, det finnes måter å lindre angst.

Ha en plan

En av de beste måtene du kan redusere din angst om å snakke i offentligheten er å være forberedt, ifølge Mayo Clinic. Ikke vent til siste minutt for å gjøre din plan, da dette kan føre til ekstra stress. Før presentasjonen, organisere alle materialene du trenger. Lag en plan med informasjon om nøyaktig hva du skal gjøre og når du kommer til å gjøre det. Små notater og andre signaler kan hjelpe deg å huske hva du trenger å si eller gjøre, og vil gjøre at du føler deg mer trygg når du er foran publikum.

Kjenn dine omgivelser

Stående på en scene eller på forsiden av et stort rom fullt av sterke lys og ukjente fjes kan være skremmende. Minske frykten ved å bli kjent med rommet eller scenen der du vil presentere. Gjør deg kjent med alle audiovisuelt utstyr før ytelsen, og øve med det som er nødvendig.

Øvelse gjør mester

Praktisere din tale eller presentasjon før det er andre natur vil lindre angst, ifølge både Mayo Clinic og WebMD. Stå opp og gi din tale som om du er foran publikum. Bedre ennå, spør folk du stoler på til å handle som publikum og gi nyttig kritikk for å hjelpe deg med å forbedre. Hvis det er mulig, øve tale i lokalet hvor du vil presentere.

Visualiseringsteknikker

Visualisering kan redusere prestasjonsangst notater WebMD. Ta tid før presentasjonen for å visualisere den arena der du vil være å gi presentasjonen. Forestill deg selv å gi presentasjonen fra start til slutt. Visualisere en vellykket forestilling der du er trygg og rolig. Dette er også en god tid til å tenke seg eventuelle problemer som kan oppstå, og hvordan du vil løse dem. Snarere enn å stresse over de mange ting som kan gå galt, visualisere deg selv håndtere rolig og profesjonelt med slike spørsmål som tekniske problemer eller svette håndflater og en skjelven stemme.

Pust

Tar langsomme, dype åndedrag før talen din kan hjelpe deg å slappe av og fokusere.

Søke hjelp

Noen individer finne oppgaven med å snakke i offentligheten så skremmende at teknikkene som er nevnt ovenfor ikke kan hjelpe. Søk hjelp hvis din frykt for offentlige taler er alvorlig. Rådgiving eller angst medisiner kan gi lindring.