Digidexo.com

Olive Oil for Stretch Marks & Scars

Olive Oil for Stretch Marks & Scars


Strekkmerker og arr er utrolig vanskelig å bli kvitt, og kan være frustrerende når de ødelegge utseendet av sunn hud. Selv om det er mange kommersielle produkter på markedet som hevder å redusere fremkomsten av eller eliminere strekkmerker og arr, en billigere og mer naturlig løsning kan skjule seg i kjøkkenbenken - olivenolje.

Om Stretch Marks

Strekkmerker oppstår når dermis, eller midterste laget av huden, er strukket til et punkt hvor elastisitet bryter ned. Dette forårsaker mikroskopiske blødning og betennelse vev, som i sin tur bevirker at hevet rødaktig fiolett og utseende av en ny strekning mark. Den permanente stretch mark skapes når merkene helbrede, og over tid kan de visne inn i en sølvhvit farge som er lysere enn den naturlige hudfarge.

Om Scars

Et arr oppstår som en naturlig prosess å healing, med kollagen under huden vokser inn i et arr etter at en person har pådratt seg en skade. Arr variere avhengig av formen og størrelsen av såret, en persons alder, dens plassering, genetikk og infeksjon. Et arr kan vanligvis ta 12 til 18 måneder å fullt danne, og i begynnelsen kan det være rød eller mørk og oppvokst. Det vil etterhvert bli blekere og flatere over tid. Det kan ta opptil 24 måneder før et arr er fullt utviklet.

Om Olive Oil

Olivenolje er et naturlig stoff som er høy i antioksidanter, blant annet vitamin E. Antioksidanter er viktig for menneskekroppen som de beskytter mot aldersinduserende frie radikaler. Olivenolje er også rik på vitamin A og D, sammen med enumettet fett som har vært kjent for å forebygge sykdom.

Hvordan bruke Olive Oil

Olivenolje kan brukes som en del av en persons skjønnhet område fra enten å bli svelget eller blir massert inn i huden. Brukere kan også velge å bruke olivenolje i et bad eller som en lotion blanding for deres ansikt, hender og føtter. Olivenolje kan også brukes i håret som et kondisjoneringsanlegget. Som en aktuell substans, er olivenolje beste påføres fuktig hud, så vannet vil bidra til å redusere følelsen av fet.

Fordeler med Olive Oil

Olivenolje har vært kjent for å fremme en jevn hudfarge, å opprettholde hudens elastisitet, helbrede tørre negler og myke opp neglebåndene, og legge glans til håret. Det er også et ideelt stoff til bruk på strekkmerker. Olivenolje virker som et mykningsmiddel når det påføres direkte til strekkmerker, og kan brukes alene eller i kombinasjon med andre stoffer, slik som Aloe Vera. Som olivenolje er rik på omega oljer og vitaminer, som fremmer sunn hud, kan det også bidra til å redusere tekstur og utseendet på arr hvis påføres direkte på det berørte området. Den beste kvaliteten olje til bruk på strekkmerker og arr er extra virgin olivenolje.