Digidexo.com

Hva er spesialister som behandler kronisk ørebetennelse?

Infeksjoner i mellomøret, de mellomørebetennelse, påvirker mer enn 15 millioner amerikanere hvert år. De står for 15 til 30 millioner barnelege besøk årlig, og spenner fra akutt (rask innsettende, kort varighet) til kronisk (tilbakevendende, langvarig varighet). Infeksjoner i mellomøret kan være viral eller bakteriell. De er oftest oppstått hos barn under fem år. Voksne svært sjelden får ørebetennelse. Kronisk ørebetennelse krever forskjellig behandling og følge opp med en otolaryngologist - øre, nese og hals lege (ØNH).

Symptomer på kronisk ørebetennelse

Kronisk ørebetennelse etterligner symptomer på akutt infeksjon. Det som skiller de to er start og varighet av infeksjonene. Symptomer på en øreinfeksjon inkluderer feber, en følelse av fylde i øret, øreverk, diaré, oppkast og hørselstap. En infeksjon anses kronisk når det er vedvarende og motstandsdyktig mot behandling. Kronisk ørebetennelse kan føre til permanent skade på øregangen.

Årsaker til kronisk ørebetennelse

De fleste kroniske øre infeksjoner er forårsaket av blokkerte Eustachian rør, kanalen som forbinder baksiden av halsen og mellomøret. Når dette rør er sperret, er øret ikke kan renne riktig. Oppsamlingen av væske blir en yngleplass for bakterier og virus. Når behandlet på riktig måte, infeksjonen går som regel bort. Dette anses som en akutt episode. Når legemet er motstandsdyktig mot behandling eller infeksjonen ikke forsvinner helt betingelsen anses kronisk.

Som behandler kronisk ørebetennelse

Kroniske øre infeksjoner er vanligvis behandles ved ØNH leger. Disse legene er spesialister, for å ha utført residenser fokusert på disse delene av kroppen.

Hvor kronisk ørebetennelse behandles

Kroniske øre infeksjoner behandles med orale, otic, eller IV antibiotika. Dette antibiotikabehandling kan være en kort eller lang sikt kurset. Rør kan plasseres i øret for å drenere væske, eller mastoid benet kan fjernes hvis ENT finner det nødvendig.

Hvordan finne en ØNH

Fordi entene er spesialister, trenger du en henvisning fra fastlegen. Hvis du tror at du eller barnet ditt lider av en kronisk ørebetennelse, spør legen din om råd i behandling og en henvisning.