Digidexo.com

Retningslinjer for rengjøring påvirket Ørevoks

Ørevoks er en viktig del av det organ som bidrar til å beskytte innsiden av øret. Derfor bør det bare fjernes hvis den danner en plugg, eller blir påvirket, noe som kan forårsake symptomer som øresmerter eller hørselstap. Ifølge Joe Palca, en forfatter av National Public Radio, ca 12 millioner mennesker i året søke behandling for påvirket ørevoks. Heldigvis, det vanligvis kan behandles ved hjelp av hjem behandlinger. Imidlertid kan mer alvorlige tilfeller krever legehjelp.

Rengjøring Ørevoks hjemme

De fleste tilfeller av påvirket ørevoks kan behandles i den komforten av ditt hjem. Prøv å anvende varme babyolje eller mineralolje i øret to ganger daglig i en uke. Hvis du fremdeles føler irritasjon fra påvirket voks, gå til din lokale stoffet butikken og kjøpe over-the-counter øredråper. Øredråper kan hjelpe myke pluggen voks i øret, noe som vil gjøre det lettere å fjerne. Start ved å anvende noen få dråper i de berørte øret. Ifølge medisinsk nettsted, NHS Choices, du bør da ligge på siden i noen minutter med de berørte øret vendt oppover. Dette vil hjelpe øredråper myke opp voksen. Gjenta denne prosessen to til tre ganger om dagen i opptil fem dager. Den påvirket ørevoks vil begynne å myke opp og skal til slutt komme ut av øret.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du ikke har merket noen forbedringer etter en uke med hjem behandlinger og ørevoks er fortsatt påvirket, bør du oppsøke lege. Du bør også planlegge en avtale med legen din hvis du utvikler nye symptomer som feber, vedvarende hørselstap eller alvorlig øresmerter.

Medisinske behandlinger

Legen kan anbefale flere forskjellige medisinske behandlinger for å rense ørevoks. En av de mer populære måter å fjerne påvirket ørevoks er gjennom vanning. Ifølge NHS valg, er det en fremgangsmåte som innebærer å bruke en trykksatt strøm av vann for å fjerne voks oppbygging. Du Legen vil mest sannsynlig utføre denne prosedyren ved hjelp av et verktøy kalt en elektronisk øre irrigator. Dette verktøyet tillater legen å kontrollere mengden av vanntrykket inn i øret. Under prosedyren, legen vil sprute en kontrollert flyt av vann inn i øregangen for å rense ut voksen. Det er normalt smertefri. Men du kan oppleve litt ubehag når vannet blir skjøvet rundt øregangen.

Legen din kan også prøve en teknikk som kalles microsuction å fjerne påvirket ørevoks. Under denne prosedyren, vil legen bruke et mikroskop for å suge ut ørevoks. I tillegg er den aural toalettet annen prosedyre som en spesialist benytter et instrument som kalles Jobson Horne sonden for å fjerne ørevoks, ifølge NHS valg.