Digidexo.com

Liste over Høye Pheloic Foods

Liste over Høye Pheloic Foods


Hvis du opplever en tilsynelatende allergisk reaksjon på visse matvarer, men er ikke sikker på hvilke ingredienser gjør deg syk, kan du være intolerant til matens fenoliske innhold. Fenoler er grupper av syntetiske og naturlige forbindelser som finnes i næringsmidler og kosmetikk som danner en benzenring med en eller flere hydroksyl-grupper festet. Fenol intoleranse er også knyttet til forhold som salicylate intoleranse og fenylketonuri (PKU), som krever livslang diettrestriksjoner. Her er en liste over svært fenoliske matvarer som du bør styre klar av.

Fargede frukter

Epler, spesielt Fuji epler og Granny Smith epler er svært høy i fenoler, og så er røde druer og andre røde eller rosa frukter som plommer og fersken. Disse fruktene har også en høy salicylate innhold, og kjemikalier er funnet rett under huden av frukt, slik at du kan oppleve at symptomene reduseres betraktelig hvis du skrelle disse matvarene før du spiser dem.

Melk

Selv om melk ikke er mørkt farget, inneholder den en rekke hydroksylgrupper som er knyttet til benzenringen. Flere hydroksylgrupper vanligvis bety at et næringsmiddel har en rekke av næringsstoffer i den, men for mennesker som er følsomme for fenoler, symptomer på laktoseintoleranse er ikke uvanlig. Hvis du opplever tretthet, små ansikts utslett, eller humørsvingninger etter å ha melkeprodukter, tar en laktose enzym supplement kan hjelpe kroppen din å fordøye melke litt enklere. Redusere mengden av meieriet i kostholdet ditt ved å erstatte melk med mandelmelk, rismelk eller soyamelk kan lindre ubehag og gi deg mer energi.

Peanuts

Mens andre nøtter har en minimal eller uaktsom mengde fenoliske forbindelser (de fleste som er allergiske mot nøtter er intolerante til proteininnholdet) peanøtter er svært fenoliske, noe som er grunnen til at mange mennesker som kan spise andre typer nøtter har ekstreme bivirkninger av peanøtter . Barn er spesielt følsomme for peanøtter, og kan fortsatt ha symptomer som tungpustethet og hevelse i ansiktet selv om en allergi test avslører at de ikke er "allergisk" mot peanøtter. Pass på å sjekke ingrediensene i pakket og bearbeidet mat for å sikre at maten ikke inneholder peanøtter, og bruke mandel eller cashew smør til å lage mock PB & J smørbrød.

Salicylate intoleranse og PKU

Folk som er følsomme for salisylater eller hvordan må følge en lav-protein diett på grunn av PKU vil også være å eliminere en rekke fenoliske matvarer fra kostholdet. Spise naturlig mat som er fri for skadelige mat fargestoffer vil lindre fordøyelsesproblemer i tillegg, siden de fleste fargestoffer er høy i fenol. Visse kosmetikk, parfyme, sjampo og kondisjonerings bør også unngås for å kunne opprettholde et lavt fenol-diett, og for å redusere risiko for kronisk tretthetssyndrom og thyroid problemer.