Digidexo.com

Bilateral Middle ørebetennelse

En mellomøret infeksjon oppstår bak trommehinnen, i den midtre delen av øret. Hvis en pasient har en bilateral mellomøret infeksjon, da begge ørene er berørt. Denne tilstanden kan påvirke folk i alle aldre, men er det sett hovedsakelig hos barn.

Identifikasjon

En mellomøret infeksjon, også kjent som otitis media er et av de mest vanlige oppvekstvilkår. En bilateral mellomøret infeksjon blir vanligvis klassifisert på tre måter: akutt otitis media, noe som betyr at det er en midlertidig betennelse i ørene; tilbakevendende akutte mellomørebetennelse, der ørebetennelser oppstår og holde tilbake; og kronisk otitis media, en tilstand hvor det er en væskeansamling i mellomøret som er vedvarende. Det kan være meget korte tidsperioder hvor det ikke er tilstede infeksjon.

Symptomer

Symptomene på en bilateral mellomøret infeksjon er feber, smerter i ett eller begge ørene, rødhet rundt ørene og en klar eller gul væske drenering fra ett eller begge ørene. En mellomøret infeksjon kan være smertefullt om natten, noe som gjør det vanskelig å sove.

Årsaker

Den vanligste årsaken til en bilateral mellomøret infeksjon er en kald eller øvre luftveisinfeksjon. Øret symptomene oppstår vanligvis et par dager etter en rennende nese eller sår hals. Allergi er en annen årsak til infeksjoner i mellomøret, på grunn av den kroniske betennelser i nesegangene.

Behandling

Behandlinger for en bilateral mellomøret infeksjon er vanligvis antibiotika, medisiner for å lindre smerte, kulde medisiner og allergi medisiner. Behandle den underliggende årsaken til en ørebetennelse som en forkjølelse, hjelper som regel å løse en ørebetennelse.

Betraktninger

Det er viktig å søke råd fra en lege hvis du har symptomer på en bilateral mellomøret infeksjon. Komplikasjoner fra en mellomøret infeksjon er ruptur av trommehinnen, hjerne abscess, meningitt og forkalkning i mellomøret.