Digidexo.com

Hva er årsaken til Staph infeksjoner?

Staph infeksjoner er forårsaket av en hvilken som helst en av bakterier av slekten Staphylococcus. Stafylokokker er helt rund og vokser i klynger. De bor hovedsakelig på menneskelig hud og i nesen. Stafylokokker vanligvis ikke føre til alvorlig sykdom med mindre du allerede er syk eller har et svekket immunsystem. Staphylococcus aureus og Staphylococcus epidermidis er de to vanligste årsakene til staph infeksjoner hos mennesker.

Staphylococcus Aureus

Staphylococcus aureus finnes for det meste i nesen, men det kan også finnes de fleste andre steder på og i legemet. Det kan føre til byller, styes, lungebetennelse, infeksjon i melkekjertlene og bryst, infeksjon i venene, meningitt, urinveisinfeksjoner, infeksjon i bein og beinmarg, infeksjon i slimhinnen i hjertet og hjerteklaffene, matforgiftning, og toksisk sjokk syndrom.

Staphylococcus epidermidis

Staphylococcus epidermidis bor vanligvis på menneskelig hud. Når Staphylococcus epidermidis bevirker sykdom, er det ofte i et sykehus. Det kan forårsake infeksjon på biomaterialer som katetre, protese ventiler, cerebrospinalvæsken shunter, leddproteser, vacular protese, postoperative sår og venekatetre.

Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA)

Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) er en stamme av Staphylococcus aureus som er ansett som en supervirus, en bakterie som er resistent mot de fleste eller alle antibiotika tilgjengelig for øyeblikket. Et stoff som kalles vankomycin kan brukes til å behandle MRSA-infeksjoner. MRSA brukes til å bare bli funnet på sykehus, men i dag blir funnet utenfor sykehus mer og oftere.

Vancomycin-resistente Staphylococcus aureus (VRSA)

Et resultat av behandling av MRSA med vancomycin er fremveksten av vancomycin-resistente Staphylococcus aureus (VRSA), en stamme av Staphylococcus aureus som er resistent mot vancomycin. Hvis du har VRSA, til legen din vil kjøre tester mot infeksjonen avgjøre hvilke Food and Drug Administration (FDA) -godkjent behandlingen infeksjon er sannsynlig å svare på. Medisiner som kan være effektive mot VSRA inkluderer Clindamycin, daptomycin, linezolid, quinupristin / dalfopristin, rifampicin, og trimetoprim-sulfametoksazol.

Forebygging

Du kan redusere risikoen for å utvikle en staph infeksjon ved å vaske hendene grundig i 15 til 30 sekunder (spesielt etter bruk av badet eller besøke noen på sykehuset); holde skrubbsår, kutt og sår rene og dekket med rene, tørre bandasjer inntil de blir helbredet; endre tamponger ofte (hver 4-8 timer) og unngå å dele personlige ting som sengetøy, håndklær, klær, barberhøvler og atletisk utstyr. Når du har et skrubbsår, kutt eller sår, vaske håndklær og sengetøy ved hjelp av varmt vann, vaskemiddel og blekemiddel og tørk dem i tørketrommelen på høy varme.