Digidexo.com

Mono halsinfeksjon

Mononukleose er noen ganger referert til som "Kyssesyken". Viruset forbundet med mono overføres av spytt. Mens du kan få sykdommen ved å kysse en person som har det, er det også vanlig å avtale en mono halsinfeksjon ved å dele en kopp eller bli utsatt for en hoste eller nyse.

Symptomer

En mono hals infeksjon kan være ledsaget av en rekke forskjellige symptomer. Noen av disse symptomene er tretthet, sår hals, hovne lymfeknuter i halsen eller armhulene, hodepine, tap av matlyst, nattesvette, slapphet og feber. Du kan også legge merke til at du har en hud utslett og mandlene kan være hovne.

Komplikasjoner

Hvis du har en mono halsbetennelse, en av de mer betydelige potensielle komplikasjoner er muligheten for at milten din vil sprekke. Selv om dette ikke forekommer ofte, er det en mulighet. Det kan også være leverkomplikasjoner. Det er mulig du kunne kontrakt hepatitt eller gulsott.

Blodprøver

Legen din vil sannsynligvis utføre en blodprøve for å diagnostisere en mono halsinfeksjon. Et antistoff test kan utføres som vil gi resultater innen en dag for å finne ut om du har kyssesyke. En lege kan også gjøre en test for å se hva din hvite blodlegemer er. Hvis du har en høyere-enn-gjennomsnittet hvite blodlegemer, tyder dette på at kyssesyke er en mulighet.

Hjem Rettsmidler

Hold deg hydrert. I tillegg til å drikke for å holde opp din energi nivå, kan du også drikke vann og juice for å forebygge sår hals. Over-the-counter smertestillende midler kan tas; Men de gjør ikke noe for å behandle viruset. I stedet kan de bidra til å lindre smerte eller feber som du kan ha som følge av mono. Gargling salt vann kan også gjøres flere ganger om dagen for å lindre en sår hals.

Behandling

For det meste, vil behandlingen bestå av sengeleie og væske forbruk. Hvis du har en mono halsbetennelse, du også kan ha halsbetennelse. Hvis dette er tilfelle, kan legen forskrive antibiotika for å behandle det. Hvis det er noen form for alvorlig hevelse rundt halsen eller mandlene, kan legen forskrive et kortikosteroid som prednison.