Digidexo.com

Infant Staph infeksjoner

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), staph infeksjoner er en av de vanligste årsakene til hudinfeksjoner i USA. Selv ligner på staph infeksjoner som voksne utvikle, baby staph infeksjoner medfører spesielle hensyn som du bør være klar over som forelder for å best beskytte babyens helse.

Fakta

Offisielt kalt Staphylococcus aureus, staph er en bakterie ofte funnet på en sunn persons hud eller nesen. Statistikk fra CDC viser at denne spiren er bosatt i nesen på opp til 30 prosent av friske individer uten å forårsake dem til å utvikle en infeksjon, en tilstand som kalles kolonisering. Vanligvis staph bakterier forårsake mindre hudinfeksjoner hos spedbarn, men staph kan også føre til andre mer alvorlig helserisiko, blant annet sårinfeksjoner, blodinfeksjoner, urinveisinfeksjoner og lungebetennelse.

Typer

Spedbarn kan utvikle seg to hovedtyper av staph infeksjoner: de som er forårsaket av vanlig staph og de som er forårsaket av methocillin-resistente Staphylococcus aureus (MSRA). Regelmessige staph infeksjoner er forårsaket av staph bakterier som kan behandles med de fleste typer antibiotika. CDC sier at MSRA infeksjoner er forårsaket av varianter av staph som har utviklet resistens mot betalaktamantibiotika, en gruppe av vanlig brukte antibiotika som inkluderer meticillin, penicillin og amoxicillin. Ifølge Mayo Clinic, nær 50 prosent av staph bakterier som ligger på sykehus er resistente mot meticillin.

Symptomer

Selv om staph infeksjoner varierer i alvorlighetsgrad, og kan påvirke spedbarn på forskjellige måter, den vanligste typen av symptomene som følger spedbarn staph infeksjoner er hud-relatert, inkludert koker, impetigo og skåldet hud syndrom. Rød eller hoven byller fylt med pus kan utvikle hvor som helst på et barns kropp, men forekommer hyppigere under armene eller på baken. Impetigo, en smittsom utslett av sprø, væskefylte blemmer, kan oppstå rundt babyens nese og munn. The Mayo Clinic sier at nyfødte kan også vise tegn på skåldet hud syndrom, en tilstand karakterisert ved utslett, feber og blemmer som peeling for å vise utseendet skåldet hud.

Diagnose og behandling

Hvis du mistenker at barnet ditt har utviklet en staph infeksjon, arrangere en avtale med babyens barnelege for diagnose. Vanligvis vil babyens lege ta en vevsprøve eller samle nese væske for å se på tilstedeværelsen av staph bakterier. Når barnet ditt har blitt diagnostisert med en staph infeksjon, vil legen avgjøre hvilken type staph infeksjon forårsaker problemet for å kunne velge den mest hensiktsmessige antibiotika for behandling. Følg legens instruksjoner nøyaktig når du gir barnet ditt medisiner for å eliminere staph infeksjon helt.

Forebygging / løsning

Praktisere god hygiene er nøkkelen til å hindre spedbarn staph infeksjoner. Vaske hendene og holde babyens kroppen ren redusere sannsynligheten for at disse bakteriene vil invadere din lille ens kropp. Prøv å unngå å bruke endre stasjoner i offentlige toaletter, eller rense og dekke dem før du legger barnet ditt ned; Dette kan senke babyens sjansene for å fange en staph infeksjon fra en infisert spedbarn som brukte endring stasjon. Til slutt, vaske personlige elementer som håndklær og sengetøy regelmessig med varmt vann og vaskemiddel, og holde dine egne sår og babyens kutt dekket med en steril bandasje inntil helbredet.