Digidexo.com

Arbovirus Life Cycle

Arboviruses er en familie av smittsomme sykdommer som overføres fra leddyr (mest vanlig, blodsugende insekter) til mennesker eller dyr. I de fleste tilfeller vil disse infeksjonene være forårsaket av en punktering sår fra leddyr, slik som en bit fra en mygg eller et annet insekt. Mer enn 100 arboviruses eksisterer, og de kan forårsake infeksjon hos mennesker hvis leddyr lykkes i å ta et blodmåltid, og dermed åpning av vertens blodbanen for viruset.

Sylvatic Life Cycle

I en livssyklus alternativ for arboviruses - den sylvatic eller "jungelen" syklus - infeksjonen veksler mellom leddyr verter og virveldyr verter. Insektet vil bite virveldyr vert og infisere den, så senere en annen insekt vil bite den samme vert og kontrakt infeksjonen, og fortsette å spre den til andre virveldyr verter.

Denne type livssyklus kommer til en blindvei hvis et insekt bærer smitte til et menneske; Når du er der, slutter infeksjon reprodusere og ikke re-overføre til en ny vert.

Urban Life Cycle

Noen arboviruses (som gulfeber og denguefeber) eksisterer der mennesket er ikke en blindvei vert. I denne typen arbovirus, er livssyklusen et urbant ett, og sykdommen sykluser mellom mann og arthropod gjentatte ganger, som reinfeksjon oppstår med hver ny bit.

Timing

De fleste arboviruses fullføre sin livssyklus i sommermånedene, fra juni til september. Dette er når leddyr er mest sannsynlig å være aktiv og derfor i stand til å spre sykdommen til mennesker og dyr.

Utvikling av infeksjon

Når arbovirus går inn i et menneske, vil den mest sannsynlige å forsvinne (som i tilfellet av de sylvatic-levetids arboviruses). Infeksjonen er så svak på dette punktet at det ikke kan overføres til en annen vert, og det ikke forårsaker noen symptomer i det menneskelige vert.

I andre tilfeller, som for eksempel de med urbane livssykluser, kan arboviruses føre til alvorlige problemer for mennesker. For eksempel er encefalitt en arbovirus som forårsaker betennelse i hjernen, som kan være dødelig for menneskelige verter.

Forebygging arbovirus Utbrudd

Du kan hjelpe deg selv unngå å pådra en arbovirus ved å ta skritt for å kontrollere mygg befolkningen rundt ditt hjem og beskytte deg mot myggstikk. Hvis myggen ikke kan bite deg, så arbovirus ikke kan komme inn i kroppen din og reprodusere, og du vil ikke kontrakt infeksjonen.