Digidexo.com

Pacemaker Tutorial

Pacemaker Tutorial


Når en arytmi, eller uregelmessig hjerterytme, ikke kan fikses med medisiner, er en pacemaker brukes til å regulere hjerteslag. En pacemaker er en liten boks som består av et batteri, microchip og enten 1 eller 2 ledninger. Ledningene, kalt leder, blir brukt til å overvåke hjertemuskelen. Ledningene sende informasjon om hjerterytmen tilbake til microchip. Hvis hjertet slår uregelmessig, forteller microchip batteriet i pacemakeren for å sende strøm ned ledningene og inn i hjertemuskelen å gjøre det slå.

Implantasjon

En pacemaker tar ca 1 time til implantatet, og prosedyren kan noen ganger gjøres på poliklinisk basis, selv om bor på sykehuset over natten er svært vanlig. Før operasjonen, kan legen din må du slutte å ta visse medisiner som aspirin og andre blodfortynnende. Legen vil også be deg om å unngå å spise og drikke i flere timer før operasjonen. Når det er tid for operasjonen, vil legen gi deg lokalbedøvelse til nummen deg. Hun vil da få en 2 eller 3-tommers kutt under kragebeinet. Med hjelp av en spesiell X-ray, vil ledningene av pacemakeren tres gjennom dette snittet og festet til hjertemuskelen. En lomme vil bli gjort under huden din for å holde boksen del av pacemakeren. Ledningene vil bli festet til boksen og snittet vil være stengt.

Postoperativ omsorg

Umiddelbart etter pacemakeren er implantert, vil puls og blodtrykk overvåkes nøye av sykehuspersonalet i noen timer. Du vil ikke få lov til å kjøre selv hjem når du er utskrevet fra sykehuset, så planlegge fremover for å sikre at du har en ri. Snittet nettstedet kan være sår i noen dager etter at pacemakeren er implantert, men dette en vanligvis løses med over-the-counter medisiner. En myk pute plassert over snittet kan bidra til å dempe den fra irritasjon forårsaket av bh stropper. For 4 til 6 uker etter operasjonen, er det viktig å unngå anstrengende aktivitet og løfte noe som veier mer enn 10 pounds. Sørg for å følge alle utslipps instruksjonene du får av legen din.

Livet Med en Pacemaker

Pacemakeren bør kontrolleres to ganger i året for forsvarlig drift. Legen din kan kontrollere og regulere pacemakeren på kontoret hans ved hjelp av en tryllestav som sender ut radiosignaler eller over telefon med en enhet som kalles en trans-telefonisk monitor. Du kan også sjekke pulsen din med jevne mellomrom for å kontrollere at den er der legen ønsker den skal være. Personer med aa pacemaker bør unngå eksponering for magneter slik som de som finnes i MR-maskiner og bør ikke sette en mobiltelefon i en skjortelomme rett over pacemakeren. Den Patient Education Institute rapporterer at MP3-spillere og lignende enheter har vist seg å påvirke ytelsen til pacemakere og bør unngås. En direkte hardt slag, slik som rekylen av en hagle, kan skade unngås, og bør unngås. Batteriet i pacemakeren må byttes ut via en poliklinisk prosedyre omtrent hvert 6 år.