Digidexo.com

Hvordan diagnostisere hjertesykdom hos kvinner

Fremgangsmåte for diagnostisering av hjertesykdom hos kvinner som faktisk kan være litt mer problematisk enn for menn. For det første, kvinner generelt har mer presise tegn på at denne tilstanden er til stede, noe som gjør det mindre sannsynlig for en kvinne å selv komme inn for testing. Etter at mange leger, ifølge Cleveland Clinic, til slutt vil helle mot andre tilstander før virkelig ser på hjertesykdom som den skyldige. Derfra noen av de mer vanlige testene utført i diagnostisering av hjertesykdom raskende er mindre nøyaktige for kvinner enn menn, men enkelte avvik, som størrelsen på en kvinnes hjerte, kan gjøres rede for å gjøre disse testene mer nøyaktig.

Fysisk eksamen

Før noen andre tester eller screenings er utført, vil både kvinner og menn vanligvis gå gjennom noen form for fysisk undersøkelse. Dette er gjort for å bare gi legen en idé om hvilken som helst sykdom, inkludert hjertesykdom, er til stede i pasienten. Selv om symptomene på hjertesykdom er mildere hos kvinner, en rekke leger er klar over disse indikatorene, og kan bidra til å peke dem til potensialet i denne tilstanden.

Elektrokardiogram

Med denne testen for diagnostisering av hjertesykdom, er elektrodene plassert på kroppen for å registrere aktiviteten i hjertet ved hvile og ved stress. Hastigheten og rytme av hjertet ditt blir registrert mens du ligger nede og deretter igjen under fysisk anstrengelse (på en tredemølle) for å gi legen en ide om hvorvidt du mottar riktig blodstrømmen til skipet, og hvis det er potensialet i nød . Mens resultatene vil være forskjellig mellom menn og kvinner, kan en lege komme frem til en bedre diagnose når den mindre størrelsen på hjertet blir tatt hensyn til, i henhold til Cleveland Clinic, så vel som anvendelse av en ekkokardiogram er brukt.

Ekkokardiogram

En ekkokardiogram er i utgangspunktet en ultralyd av brystet, ifølge Mayo Clinic, som skaper et bilde av ditt hjerte, som viser både sin funksjon og dets struktur. For kvinner dette ofte brukt i forbindelse med et elektrokardiogram for bedre å diagnostisere om eller ikke hjertesykdom er den aktuelle tilstanden. Etter dette screening er utført, er resultatene overføres til en datamaskin slik at en serie bilder kan kobles sammen for å lage en slags film av en kvinnes hjerte, slik at legen å visuelt se hvordan hjertet fungerer.

Blood Test

Mange leger vil utføre en blodprøve sammen med både elektrokardiogram og ekkokardiogram, spesielt når det er mulighet for hjerteinfarkt. Hva disse test kan tyde på er visse proteiner, som kinase, troponin og myoglobin, som finnes i blodet som er direkte knyttet til tilstanden.

Angiografi (Hjertekateterisering)

En annen noe vanlig test som brukes i diagnostisering av hjertesykdom hos kvinner er noe som kalles angiografi, som i hovedsak brukes til gage blodtilførselen koronararteriene. Fargestoff injiseres i blodårene til å gi legen et bilde av eventuelle blokkeringer som er tilstede innenfor de arterier som forsyner blod til hjertet. Denne testen, mye som de andre, blir sjelden gjort alene og vanligvis utføres sammen med andre screenings å bedre diagnostisere hjertesykdom, spesielt hos kvinner.