Digidexo.com

Hvordan finne ut hvilken mat gjør deg opp i vekt

Hvordan finne ut hvilken mat gjør deg opp i vekt


Å spise omtrent det samme antall kalorier som du brenner av er avgjørende for å unngå vektøkning. Har en omtrentlig idé om hvor mange kalorier du spiser når du er på din idealvekt før du begynner å se på matemballasje, fordi det er det nummeret du ønsker å satse på å unngå vektøkning. Hvis en lege har fortalt deg at du er overvektig eller overvektig, American Dietetic Association advarer om at du er på et høyere risiko for koronar sykdom, hjerneslag, type 2 diabetes, kreft, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og til og med leversykdom.

Hvordan finne ut hvilken mat gjør deg opp i vekt

•  Vit hvordan du skal lese en næring panel. Ernæring paneler fortelle deg hva som er i maten du spiser. Det er et par ting på panelet som utgjør kalorier i mat, inkludert totalt fett, karbohydrater og protein. For vekt vedlikehold, spiller det ingen rolle hvilken som donerer den høyeste forholdet mellom kalorier, så lenge du holder deg innenfor din totale daglige antall kalorier. Men, vil du legge merke til at matvarer med høyt fettinnhold har ofte høye kalorier; det er fordi en unse av fett har mer kalorier enn samme mengde protein og karbohydrater. Derfor foreslår ernæringsfysiologer spise mat med mindre fett, slik at færre kalorier totalt vil bli fortært. Å spise mindre fett og lavere sukker matvarer betyr vanligvis at du kan spise større porsjoner for færre kalorier, noe som gjør vekttap mer tilfredsstillende.

Se på kalorier per porsjon. Det antall kalorier alltid er oppført på toppen av ernæring panelet, sammen med en porsjon størrelse for produktet. For å finne ut hvor sannsynlig det er at du vil opp i vekt spise en bestemt mat, måle ut den foreslåtte beløpet i en serverings kopp og dumpe det i en bolle. Markedsføring som spiller et produkt av som "sunn" kan være villedende. For eksempel, noen granolas som er høy i sukker og kalorier har en servering størrelse på 1/2 kopp. Se på beløpet og avgjøre om det er tilfredsstillende for deg. Hvis ikke, kan de porsjonene legge opp og raskt føre til vektøkning.

Se på fiberinnhold. Å være sulten er en sikker avskrekkende til å miste vekt, så prøv å unngå mat som vil fylle deg med kalorier uten å fylle deg opp. Å bo fyldigere lenger, se etter mat med mye fiber. I tillegg til å fylle deg opp, er selve fiberen ikke fordøyd når det spises og vil aldri bli lagret som fett. The American Dietetic Association har fastslått at tynnere folk spiser om lag 33 prosent mer fiber enn de som er overvektige. Ordnede anbefalinger er å konsumere 25 til 30g fiber per dag.