Digidexo.com

Hva er et sunt Triglyceride?

Hva er et sunt Triglyceride?


The American Diabetes Association rapporterer at det er flere faktorer å vurdere når man diskuterer et sunt kolesterol panel. LDL kolesterol, kjent som det dårlige kolesterolet, kan føre til farlige blokkeringer i blodårene. HDL-kolesterol er det gode type kolesterol som hjelper til med å reversere den skade som fører til LDL i blodet. Til slutt, triglyserider full gruppen ved enten å bidra til skaden som ldls opprette, eller bistå HDL nivå i blodet.

Hva er triglyserider?

Flertallet av triglyserider som er dannet i kroppen din er fra fett og karbohydrater som er i maten du spiser. Triglyserider flyter gjennom blodstrømmen, og er ofte referert til som plasmalipider, øker i volum som overflødige kalorier er spist. The American Heart Association forklarer at dette overløp av kalorier til slutt ender opp i fettlagrene i kroppen din.

Hva er normalt?

En normal triglyseridnivå i en sunn voksen er mindre enn 150 mg per desiliter, ifølge Mayo Clinic. Milligram per desiliter, eller mg / dl, refererer til en målenivå i hvilken et milligram er 1/1000 av et gram, og en deciliter er et mål på volumet 1/10 av en liter.

Triglyserid Farer

Hvis du er overvektig, eller opprettholde en diett som er høy i fett, kan det hende at legen ønsker å teste dine triglyseridnivåer. Dette gjøres med en test som kalles en lipid-profilen, innledes med en 12-timers faste. I de fleste tilfeller vil en usunn diett og livsstil føre til forhøyede triglyserider som kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Triglyseridnivåer anses høy når de overskrider 200 mg / dl. Farlig høye nivåer faller inn i kategorien av 500 mg / dl eller høyere. Triglyserider i disse områdene bidrar til åreforkalkning.

Opprettholde sunne Triglyserider

Det finnes tiltak du kan ta for å opprettholde en sunn livsstil og sørge for at dine triglyserider holde seg innenfor en sunn rekkevidde. MedlinePlus rapporterer at det å spise mat som er lav i sukker innhold og engasjerende i en vanlig daglig mosjon rutine for å bidra til å holde deg i form og gå ned i vekt er en god start. Det anbefales også at høye triglyseridnivåer overvåkes av legen din som kan foreskrive medisiner for å holde dem i sunn rekkevidde.

Sunn mat, Sunn Triglyserider

Det er viktig å forstå de typer av matvarer som skal forbrukes for å opprettholde en sunn triglyserider. Spise rikelig med frukt er et godt valg, og strekker seg etter sunne frukt valg for snacks, i stedet for en kake eller candy bar, hjelper lavere triglyserider. Gode ​​karbohydrater som, hele korn brød og pasta er også et sunt alternativ til hvitt mel produkter. Og legge fiber til kosthold med bønner, grønnsaker og havre kan også holde triglyserider sunn. Du kan også ønske å vurdere å legge magert kjøtt og fisk til måltider.