Digidexo.com

Hvordan lage en urte tinktur med destillert vann

Hvordan lage en urte tinktur med destillert vann


Et skjær er en væske som urter har gjennomvåt, slik at deres duft og egenskaper til å overføre inn i væsken. Urte tinkturer er ofte brukt for alternativ helse behandlinger eller som en ingrediens i kosmetikk. Alkohol er den foretrukne væske for å lage tinkturer fordi det øker holdbarheten på det ferdige produktet, men destillert vann er et annet alternativ for de som foretrekker en alkoholfri base.

Bruksanvisning

•  Samle urter for skjær. Hvis youâ € ™ re ved hjelp av friske urter fra hagen din, spray dem med en hageslange for å fjerne smuss, insekter og rusk før høsting dem. Hvis du kjøper urter, se etter de som har blitt økologisk dyrket. Unngå å bruke urter dyrkes med plantevernmidler, siden rester vil lekke inn i skjær.

•  Kontroller urter og kutte dem opp i små biter, ved hjelp av den mest potente del av anlegget. Hver urt er forskjellig, så se opp egenskapene for din spesifikke urt (se Ressurser). For eksempel, Echinacea er blomster og blader inneholder de gode egenskapene, mens ingefær lagrer den beste ting i sine røtter. Andre urter, som eldre, produserer bær til bruk i tinkturer.

Plasser de hakkede urter i sylteglass, fylle dem omtrent halvveis. Bruk en kombinasjon av urter om du vil. For eksempel prøve roseblader, lavendel og isop for en aromatisk kosmetisk skjær.

Hell destillert vann over urtene, fylle hermetikk jar omtrent to tredjedeler full. Hvis youâ € ™ re bruker tørkede urter, tilsett litt mer vann, siden urtene vil hovne opp som de suge.

Tørk rusk fra toppen av glass sylteglass, deretter passe dem med stramt lokk. Ita € ™ s viktig å skape en forseglet miljø mens skjær steeps.

Plasser hver krukke i en egen papirpose. De tunge poser fra fryseren avdelingen av dagligvarebutikk er bra for dette formålet, siden de gir en tykk lys-fri barriere. Sette poser og krukker på et møte i direkte sollys.

Rist glassene minst en gang per dag for å skille eventuelle klumper av urter. Tillat skjær til å steile i minst to uker, eller i opptil en måned.

Tøm ferdige skjær gjennom ubleket cheesecloth og lagre den i mørke flasker i kjøleskapet. Urte tinkturer er bra for opptil tre måneder i kjøleskapet. Brukes i kosmetikk, te eller som et alternativ urte behandling.

Tips og advarsler

  • Siden alkohol tinkturer har en lengre holdbarhet, kan du erstatte vodka for destillert vann. Når du bruker skjær, slippe et par skjeer i en kopp med kokende vann til å fordampe alkohol.
  • Sjekk din skjær for friskhet før man spiser. Hvis det lukter morsomt eller fargeendringer, kast den.