Digidexo.com

Meny Planlegging for en diabetiker dialysepasient

Diabetes og nyresykdom, dessverre, har et nært forhold. Diabetes skader nyrene, noen ganger forårsaker dem til å mislykkes, og nødvendiggjør dialyse. Dialyse er en kunstig erstatning for normal nyrefunksjon der en pasient er festet --- vanligvis tre ganger i uken eller mer --- til en maskin som gjør nyrene 'jobb med å fjerne avfall fra blodet. Kosthold er viktig for diabetikere og dobbelt så for diabetikere i dialyse.

Skade på nyrer

The American Diabetes Association sier at høyt blodsukkernivå work nyrene, svært ofte fører til svikt og behovet for dialyse. Men hvis du fange nyresykdom før den har kommet for langt, det finnes behandlinger som kan bremse fremdriften, noe som gir deg flere år med normal nyrefunksjon. Når nyrene svikter, er din eneste umiddelbare alternativet dialyse.

Diabetiker Dietary tips

Hvis du er diabetiker, har du allerede vet at du må være forsiktig med maten du spiser, fordi kroppen din ikke gjør en effektiv jobb med å regulere blodsukkernivået. Dette betyr at du må unngå visse matvarer som vesentlig spike blodsukkeret og forårsake problemer. De generelle kosten retningslinjer for diabetikere, ifølge MedlinePlus, ring for å spise mindre måltider oftere, kraftig begrense søtsaker og alkoholholdige drikkevarer, holde styr på karbohydratinntak, spise mindre fett, og legge mer frukt, grønnsaker og hele korn matvarer til din diett.

Dialyse Metoder

Ifølge MayoClinic.com, er det to viktigste metodene for dialyse for pasienter med nyresvikt: hemodialyse og peritoneal dialyse. Hemodialyse, jo mer utbredt fremgangsmåte, innebærer å koble dere, via en hovedvene, til en maskin som kan filtrere blodet og fjerner avfallsprodukter. I peritoneal dialyse, gjør kroppens egen peritoneal membran filtrering, hjulpet av spesialløsninger som er innført i bukhulen for å bidra til å fjerne giftstoffer.

Kosthold for dialyse

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse tilbyr generelle retningslinjer for å hjelpe deg med å planlegge måltider for å maksimere effekten av dialyse. Begrense væskeinntaket for å unngå økning i blodtrykket. Fordi det er viktig å begrense inntaket av fosfor, kalium og salt mens du er på dialyse, nøye skjermen bearbeidet mat for å unngå de med store mengder av disse stoffene. Å holde opp styrke, spiser mye protein, men på grunn av diabetiske hensyn, vil du ønsker å sørge for at det er på høy kvalitet protein du spiser. Gode ​​valg er magert kjøtt, fisk, fjærkre og egg.

KidneySchool.org foreslår dette utvalget menyen for en typisk dag. Du starter med en frokost bestående av to egg, egge; et stykke hvit toast med to teskjeer margarin; fire gram av tranebær juice; og åtte gram kaffe eller te. Til lunsj kan du ha tre gram kalkun på to skiver av surdeigsbrød med en spiseskje majones og et blad av salat, sammen med en middels mandarin og fire gram av Diet Sprite. Middag kan være fire gram av ovnsbakt kylling; en halv kopp potetmos med to teskjeer margarin; en halv kopp hver av gulrøtter og eplemos; og fire gram av en kunstig søtet drikke.