Digidexo.com

Hvordan hindre spredning av HPV

Humant papilloma virus HPV er en smittsom virus som forårsaker genital eller veneriske vorter. Det er en seksuelt overført sykdom som påvirker huden eller slimhinnene. Det har evnen til å forårsake utseendet smertefri, kjøttfulle blomkål-lignende utvekster i og rundt kjønnsorganene. Det finnes ingen kur for HPV-infeksjon og det kan føre til livmorhalskreft.

Hvordan hindre spredning av HPV

Hvordan hindre spredning av HPV

En HPV-infeksjon kan overføres fra person til person gjennom seksuell kontakt. Hvis du har denne infeksjonen, kan du redusere risikoen for å spre det til andre mennesker ved å praktisere seksuell avholdenhet. Hvilket betyr ikke å ha seksuell omgang med noen.

En person smittet med HPV kan unngå å spre det ved å begrense antall personer som han har sex med. Opprettholde et monogamt forhold eller å ha seksuell omgang med en person vil redusere risikoen for å spre den til andre.

Hvis du har HPV-infeksjon, bruke kondom når du har sex. Kondomer kan redusere risikoen for å spre smitte, men siden det ikke kan dekke hele genitalia, er det fortsatt en risiko for overføring gjennom hud til hud kontakt.

Få screenes for seksuelt overførbare sykdommer regelmessig. Dette vil hjelpe deg å vite din HPV infeksjon status. Så hvis du blir positivt for HPV-infeksjon, kan du beskytte andre ved å vedta forebyggende tiltak som for eksempel å informere seksualpartnere for å få testet og behandlet.

Den mest effektive måte for å hindre spredning av HPV er å vaksinere mot den. Hvis du ikke kontrakt infeksjon, så du kan ikke spre det.

Hint

  • HPV-infeksjon er smittsom for livet så selv når du føler eller ser ingen symptomer, ta vare å hindre spredning.