Digidexo.com

Protein piller for sunt hår

Hår består av cirka 88 prosent keratin protein. For å holde håret sunt og sterkt, bør du opprettholde et høyt nivå av protein i kosten ved å spise matvarer som kjøtt, egg, fisk, bønner og nøtter. Hvis du ikke får nok av disse matvarene i kostholdet ditt, kan du vurdere å ta proteintilskudd for å forbedre tilstanden til håret ditt. Se spesielt for kosttilskudd som inneholder myse og aminosyren L-lysin.

Hår skade og tap

Uten et godt balansert kosthold som inneholder protein, kan håret ditt delt, bli sprø eller falle ut. Pacific ernæring og velvære president, Melanie Machado, beskriver de to statene på menneske hårsekker: anagen eller vekstfase, og telogen scenen, der håret slutter å vokse og blir klar til å falle ut. Machado sier, "Spesifikke stressfaktorer kan [trykk] en mye større prosentandel av hår i telogen fase." Selv om noen av disse stressfaktorer, som sykdom, infeksjon og fysiske traumer, er utenfor vår kontroll, andre er lett utbedret. Chief blant sistnevnte gruppe er lav-protein inntaket.

Ideelle Protein Kilder

For optimal generelle helse, er det best å få protein, samt vitaminer og mineraler, fra hele mat kilder. Dr. James Joseph av Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center sier: "Mange mennesker som tar disse forskjellige typer piller tenker:" Vel, hvis jeg gjør det så jeg kan spise en elendig kosthold. ' Men å spise hele matvarer får deg inn i tankegangen og livsstilen til å spise sunt. " Kjøtt, egg, fisk, nøtter, bønner, frø og meieriprodukter er de rikeste hele mat kilder til protein.

Grunner til å supplere

Det er tider når det er vanskelig å ta inn nok protein gjennom mat alene. Vegetarianere, veganere og folk på vekttap dietter har færre høy-protein alternativer enn gjøre folk på ubegrenset dietter. Og mange av dietter lider når tidsplaner får opptatt. Hvis du ikke har tid til å forberede sunn, høy-protein måltider, deretter supplere din diett med protein piller eller pulver kan være en god løsning.

Velge et supplement

For å vurdere et protein kvalitet, kan du se på sin biologisk verdi, eller BV, som beskriver hvor mye av protein forbrukes faktisk er tatt i bruk av kroppen din. Hele egg, med en BV på 100, scorer høyest av alle matvarer. Whey protein konsentrat også score rundt 100, noe som gjør mysebaserte kosttilskudd et godt valg for de berørte om inntak av protein og sunt hår. Aminosyren L-lysin er spesielt viktig for forebygging av hårtap. Sammenlign etiketter på myseproteintilskudd for å finne mengden av protein, i gram, og mengden av L-lysin i milligram.

Andre tips

Andre endringer du kan gjøre for å forbedre hår helse omfatter følgende: øke jerninntak (hvis du har en mangel); få mer søvn; redusere eksponering for giftstoffer som sigarettrøyk; ta B-vitaminer; og legge til en høy-protein anlegget til hårpleie diett.