Digidexo.com

Hva er CQ10?

Koenzym Q10, også kalt CoQ10 og medisinsk kjenner som ubquinone, er et naturlig forekommende stoff i mennesker og dyr som brukes for sunn vekst og beskyttelse av cellene. På 1990-tallet, med den økende interessen for helse og fitness, ble CoQ10 en av de nyeste må-ha kosttilskudd. Mens noe av informasjonen som omgir CoQ10 fremdeles er ufullstendig, vet vi at forbindelsen er en essensiell del av et sunt biokjemi og kan potensielt brukes til å behandle eller forebygge noen alvorlige helseproblemer.

Fakta

Q10 er i koenzym-familien. Koenzymer er nonprotein forbindelser som er bundet til proteiner og som er nødvendig for korrekt biologisk funksjon av proteiner i kroppen. Q10, spesielt, er en vitaminlike forbindelse som er funnet i hver eneste celle i kroppen og er vesentlig (sammen med andre forbindelser) for produksjon av energi i alle celler. Videre har det vært kjent for å fungere som en antioksidant, beskytte mot celleskade. Mens Q10 er funnet mange forskjellige matvarer, sine største konsentrasjoner er de organer, slik som lever og hjerte.

Historie

CoQ10 ble identifisert i 1957 av amerikanske legen Fredrick Crane når du arbeider med proteiner fra ku hjerter. Crane arbeid ble bekreftet da, senere samme år, britisk professor RA Morton også isolert sammensatt. Morton er kreditert med å gi CoQ10 dens vitenskapelige navn da han merket det ubquinone. I 1972 Italienske forskere hadde lagt merke til betydelig CoQ10 mangler i mennesker som led av hjertesykdom. Ved begynnelsen av 1980-tallet prosessen med å produsere store mengder ren Q10 hadde blitt perfeksjonert og verdensomspennende kliniske studier var i gang.

Funksjon

CoQ10 arbeider i menneskekroppen på samme måte som vitamin E, ved at det reduserer skadelige frie radikaler, og dermed beskytte celler. Som den høyeste konsentrasjonen av Q10 er funnet i hjertet, har det blitt et verktøy i forebygging av hjertesykdom og hjertesvikt hos risikopersoner. Q10 er også kjent for å spille en viktig rolle i andre elementer av kardiovaskulær helse ved å senke blod viskositet, hemmer dannelsen av blodpropper i arteriene, og holde blodtrykket på et sunt nivå.

Potensiell

Som en fullstendig forståelse av Q10 er fremdeles et arbeid som pågår, er forskere tantalized av mulighetene for det sammensatte som en potensiell behandling for kreft og AIDS. Siden 1960-tallet har forskere vært klar over at folk som led av ulike typer kreft også hadde signifikant lavere enn normalt nivå av Q10 i sine systemer. Videre, som det har blitt funnet at CoQ10 kan forbedre immunsystemfunksjon, er pågående forskning i håp om at den kan bli brukt som behandling av en rekke sykdommer.

Advarsel

Før du bruker CoQ10 som et kosttilskudd, bør du kontakte lege, som det er kjent for å samhandle negativt med noen medisiner som Lipitor og Zocor. Personer som har lavt blodtrykk bør også bruke forsiktighet, da Q10 har vært kjent for å senke blodtrykket. Rådfør deg med apoteket for å sikre at CoQ10 du tar er av høyeste kvalitet.