Digidexo.com

Slik håndterer AIDS HIV-behandling bivirkninger

Slik håndterer AIDS HIV-behandling bivirkninger


De vanligste bivirkninger forbundet med narkotika vanligvis brukes i HIV og AIDS medikamentell behandling er økning i kolesterol, skift i måten kroppen lagrer fett, kvalme, svimmelhet, hodepine og ubehag i magen. Fordi disse bivirkningene kan være alvorlige, leger vanligvis danne en strategi for å håndtere dem på begynnelsen av behandlingsregime.

Slik håndterer AIDS HIV-behandling bivirkninger

Minimer hiv og aidsbehandling bivirkninger

•  Forberede og planlegge fremover. Du bør vite hva du kan forvente når det gjelder bivirkninger av hiv og aids behandling. Pass alltid på at du har en hel og fullstendig forståelse av bivirkninger forbundet med en bestemt HIV eller AIDS medisiner før du begynner å bruke den.

Kommunisere med legen din. Du er sjelden så begrenset i dine valg at du ikke kan skreddersy din behandling diett til en viss grad. Hvis, for eksempel, er et bestemt legemiddel kjent for å fremkalle brekninger og det er noe du føler sterkt for å unngå, fortelle legen din. Han vil høyst sannsynlig være i stand til å foreslå et annet legemiddel du kan bruke som vil være mildere på magen.

Arbeid med legen din for å forutse bivirkningene av visse legemidler og gjennomføre en plan for å håndtere dem. Hvis, for eksempel, forventer legen din kolesterol vil stige som følge av å ta en viss HIV eller AIDS medisin, kan hun foreskrive en annen medikament utviklet for å senke den. Med andre ord, kan behandlingen bli utformet for å inkludere legemidler som vil minimalisere bivirkningene du opplever.

Forvent å administrere, ikke eliminere, bivirkninger. Det er ikke noe slikt som en hiv eller aids narkotika behandlingsregime som er helt blottet for uønskede bivirkninger. Men husk at det er til en viss grad, en misforståelse blant allmennheten om alvorlighetsgraden av bivirkningene av HIV og AIDS medisiner - alvorlige bivirkninger er, faktisk, sett i bare en liten prosentandel av brukerne.

Har legen overgangen deg til en annen behandlingsregime hvis du finner du ikke klarer å håndtere bivirkninger til en komfortabel grad. Fordi det er i dag ingen kur for HIV eller AIDS, behandling er utformet for å forbedre kvaliteten på livet til berørte personer. Legen bør være glad for å ta imot deg hvis du ikke er fornøyd med din nåværende behandlingsopplegg.

Hint

  • Bli en online forum for å få kontakt med andre mennesker som lever med hiv og aids. TheBody.com tilbyr et fellesskap spesielt for folk som ønsker å dele kunnskap om symptom og bivirkning management (se Ressurser nedenfor).
  • Bivirkninger ofte avta, eller forsvinne helt, når kroppen blir vant til narkotika blir brukt til å behandle HIV og AIDS symptomer.