Digidexo.com

Hvem bør ikke ta kaliumtilskudd?

Kalium mangler kan føre til alvorlige problemer, inkludert muskelsvakhet, slag, høyt blodtrykk og osteoporose, men ikke alle er en kandidat for kaliumtilskudd. Visse legemidler og nyre-problemer, spesielt, kan inhibere kroppens opptak av kalium; tar et supplement kan forårsake en potensielt dødelig overdose. Som med alle legemidler, sjekk med legen din hvis du er på reseptbelagte medisiner eller har en eksisterende kronisk tilstand.

Legemiddelinteraksjoner

Hvis du tar medisiner for diabetes, hjertesykdom eller astma, ikke ta kaliumtilskudd uten lege godkjenning.

Forhold

Aldri ta kaliumtilskudd uten legens samtykke dersom du lider av nyresykdom, mageproblemer, Addisons sykdom eller helseproblemer som krever antibiotika.

Gastrointestinale problemer

Selv lave doser av en kalium-supplement kan forårsake magesmerter for personer med gastrointestinale problemer, men dette alene er vanligvis ikke et symptom på et alvorlig problem.

Diuretika

Noen diuretika er designet for å spare kalium i blodet, så noen tar diuretika ikke bør legge kaliumtilskudd.

Overdose

Symptomer på en kalium overdose inkluderer lavt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, magesmerter, forvirring, svakhet eller prikking i armer eller ben, og koma. Få øyeblikkelig hjelp umiddelbart.

Diet

Vurdere diett endring som et alternativ til kaliumtilskudd. En lav-natrium diett med mye tomater, poteter, avokado, bananer, sitrusfrukter, usaltet nøtter, melk, yoghurt, cottage cheese og grønne, bladrike grønnsaker vil gi rikelig med kalium.