Digidexo.com

Energi og vekttap kosttilskudd

Kosttilskudd er populære blant de som ønsker å gå ned i vekt eller øke energinivået. Produktetiketter og reklame lover raske og ofte garanterte resultater med litt mer innsats enn det tar å forbruke supplement. Problemet? De fleste av kosttilskudd som selges i energi og vekttap kategorier klarer å leve opp til sine annonserte løfte. Noen er rett og slett farlig. En oversikt over noen av de mest populære kosttilskudd avslører hvilke som kan bidra til, og hvilke som bør unngås.

Energi kosttilskudd

Nesten hver energi supplement på markedet inneholder koffein, en potent sentralstimulerende finnes i kaffe, te og brus. Koffein gir nesten umiddelbar energi, kan forbedre kortsiktige mental fokus og bidrar til å hindre deg sliten og svak følelser. Populære energitilskudd i stimulerende kategorien omfatter guarana, kola nut, capsaicin, bitter appelsin og Yerba Mate. Folk som tar denne typen supplement vanligvis opplever en økning i energinivået, men fordelen er minimal i beste fall.

Noen energi kosttilskudd virker ved å øke energiomsetningen. Disse inkluderer koenzym 10; vitamin B6 og B12, tiamin, niacin og folat; og aminosyrer karnitin, kreatin, fenylalaninnivå og tyrosin. Disse kosttilskudd gir mest nytte for folk som ikke spiser nok vitaminer og aminosyrer i kostholdet. Nytten ved å ta kosttilskudd er liten i forhold til nytten av å spise en sunn og balansert diett på daglig basis.

Før du stoler på kosttilskudd, kan du prøve å øke din energi naturlig. Naturlige måter å øke energi inkludere får minst 7 til 8 timers søvn en natt, øker daglig mosjon nivåer, tar mini makt naps i løpet av dagen og spise mat som er høy i næringsstoffer og lite fett og behandlet sukker.

Vekttap kosttilskudd

Personalet ved Mayo Clinic testet flere populære vekttap kosttilskudd og rapporterte følgende uønskede bivirkninger: Bitter appelsin kan føre til samme type helseproblemer som efedrin, et supplement utestengt på grunn av helserisiko. Kjente helseproblemer knyttet til efedrin inkluderer søvnløshet, hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, slag, kramper og død. Den fett blokkere kitosan og guargummi kan forårsake en rekke fordøyelsesenzymer og / eller gastrointestinale problemer. Til tross for produsentenes påstander, de ansatte fant at både kitosan og krom er "usannsynlig å føre til vekttap."

Konjugert linolsyre (CLA) og grønn te ekstrakt kan forårsake gastrointestinale og fordøyelsesproblemer, selv om de kan redusere kroppsfett. Det er noe som tyder på at grønn te kan bidra til å øke stoffskiftet og redusere appetitten. De ansatte rapporterte at CLA kan bidra til å øke muskel og redusere fett. Det var ingen uønskede bivirkninger rapportert for Hoodia selv om Mayo Clinic ansatte nevnt er det ingen bevis for å støtte påstander om dens effektivitet.

Alli, en annen vekt-tap supplement, har blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA). Alli virker ved å redusere mengden av fett som er absorbert av tarmen. Litteratur om Alli sier at det er ment å fungere sammen med trening og en lav-kalori diett. Alli kan forårsake fordøyelseskanal opprørt hvis brukeren bruker en stor mengde fett.