Digidexo.com

PKU Diet Foods

PKU er forkortelsen for en metabolsk lidelse kalt phenylketonurea der en del av protein, kalt fenylalanin, ikke behandles på riktig måte. Fenylalanin er funnet i nesten alle typer mat, men er spesielt konsentrert i meieriprodukter, egg, nøtter og enkelte kornprodukter. Det er også fremstilt av kunstige søtningsmidler. Når PKU blir oppdaget i tide, kan en spesiell PKU diett unngå alvorlige utviklingsmessige forsinkelser. De foreskrevne dietter må følges for livet. Alle nyfødte født på sykehus i USA har en blodprøve i de første dagene av livet til å sjekke for PKU.

Nyfødte

Det er fenylalaninnivå frie reseptbelagte formler for babyer. Disse spesielle PKU formler er hoveddelen av den nyfødte diett. Morsmelk inneholder fenylalanin, så amming er kontraindisert for babyer med PKU, selv om en kostholdsekspert kan anbefale at begrensede mengder morsmelk følger med PKU formel, hvis ønskelig. Andre matvarer blir introdusert til babyer akkurat som de er til spedbarn uten PKU, så lenge de nye matvarer er lav i fenylalanin.

Barn

Hvert barn trenger et tilpasset kosthold i tillegg til fortsatt formel bruk. Selv blant de med PKU, mengdene av fenylalanin som kan tolereres forskjellig. Et samarbeid med en ernæringsfysiolog er viktig gjennom hele livet. For eksempel er selv fenylalanin hovedsakelig funnet i proteinrik mat, ifølge Mayo Clinic, et aks med 90 milligram fenylalanin kan være en hel dag er verdt for noen mennesker. Lave fenylalaninnivå mat inkluderer frukt, puffet ris og grønnsaker, men det er viktig å holde en oversikt over hvor mye fenylalanin er tatt inn. Selv når du spiser mat som er "safe", er det mulig å få for mye fenylalanin hvis du overspiser. Kommersielt tilberedt mat kan lindre diett kjedsomhet. Lave eller fenylalaninnivå frie varianter av meieriprodukter og brød produkter er tilgjengelige fra spesialforhandlere.

Voksne

Formula er fortsatt en del av den voksne liv også. Det er ikke den samme som babyen eller barnet formel, men er laget for voksne med PKU. Kreativitet på kjøkkenet er nyttig for den voksne med PKU. Meieri og brødprodukter er nesten alle unngås, så vel som kunstige søtningsmidler. The Mayo Clinic anbefaler å bruke en lav fenylalanin frokost som puffet ris med en ikke-meieri Creamer fortynnet med vann. Frukt kan være blandet med vaniljesmak og is for en smoothie. Det foreslår også vegetabilske-toppet bakte poteter som en middag idé eller stek. Hold massevis av lav-fenylalaninnivå grønnsaker på hånden og ulike typer krydder og smakstilsetninger. På den måten vil du finne de kombinasjonene du liker best.