Digidexo.com

Hva er noen botemidler for Ekstremt dårlig ånde?

Hva er noen botemidler for Ekstremt dårlig ånde?


Ekstremt dårlig ånde er et pinlig problem som kan være vanskelig å behandle med hell. Mens alle lider av sporadiske anfall av dårlig ånde, noen mennesker opplever kronisk dårlig ånde så alvorlig at det begrenser sosiale interaksjoner med andre. Å identifisere årsaken til problemet er nødvendig før behandling kan starte.

Dental Hygiene

Dårlig tannhygiene resulterer ofte i matrester som blir fanget i tennene og tannkjøttet. Når disse matrester ikke er fjernet av daglig tannpuss og bruk av tanntråd, begynner de å forfalle, produsere en svært ubehagelig lukt. Unnlate å rengjøre proteser på daglig basis kan også resultere i en opphopning av matrester på proteser og kan føre til dårlig ånde. Holde opp med munnhygiene bidrar til å redusere dårlig ånde. The American Dental Association anbefaler å pusse tungen når du pusser tennene for å redusere dårlig ånde. Fordi bakterier som forårsaker dårlig ånde kan leve videre i tannbørsten din, er det en god idé å erstatte tannbørste minst hver 3. måned.

Munnen vasker og skyller kan være nyttig for å redusere dårlig ånde. Mens noen munnskylle bare gi midlertidig lindring av dårlig ånde, en studie av Z. Fedorowicz, H. Aljufairi, M. Nasser, TL Outhouse og V. Pedrazzi viste at munnen skyllinger som inneholder cetylpyridinium og klorheksidin kan spille en viktig rolle i å redusere bakterier på tungen. Studien fant også at munnen skyllinger som inneholder sink og klordioksid kan være effektive i å nøytralisere lukt-forårsaker svovelforbindelser. Studien ble publisert i Cochrane Database of Systemiske Anmeldelser i oktober 2008.

Når tennene ikke er rengjort godt, kan en oppbygging av plakk forårsake lommer, eller hull, for å danne mellom tennene og tannkjøttet. Plakk er en klebrig film som samler seg til tennene og kan føre til tannråte. Hvis disse lommene blir store nok, kan de havnen bakterier, noe som resulterer i ekstremt dårlig ånde og tannkjøttsykdommer. En periodontist, en tannlege som spesialiserer seg på tannkjøttsykdom, kan rense ut disse lommene med en dyp dental rengjøring. Under en dyp rengjøring, er plakk og tannsten skrapt bort både over og under tannkjøttet.

Mat

Hvis du liker sunne mengder løk, hvitløk eller stikkende krydder på maten, kan du dele dette faktum med verden. Selv om disse matvarene kan umiddelbart luktet på pusten din når du spiser dem, kan lukt fortsette å dvele for et par dager lenger, takket være kroppens fordøyelsesprosessen. Krydret eller stinkende matvarer absorberes av blodet og sirkulerer i hele kroppen, inkludert lungene. Inntil kroppen bryter helt ned disse løk eller andre stinkende mat, vil pusten fortsette å lukte vondt. Hvis det er en viktig begivenhet i nærmeste fremtid, kan det være lurt å si nei til løk eller hvitløk noen dager før arrangementet for å unngå dårlig ånde.

Andre årsaker

Slanking, røyking og tørr munn kan bidra til dårlig ånde. Hvis munnen blir for tørr, døde celler begynner å bygge seg opp på slimhinnen i munnen, tannkjøttet og tennene, noe som resulterer i dårlig ånde. Drikkevann i løpet av dagen kan hjelpe, særlig hvis din tørr munn skyldes bivirkninger av medisiner.

Sykdommer og sykdommer kan også føre til dårlig ånde. Når du har en bihulebetennelse, drypper bakterier-laden utslippet ned i halsen din. Hver gang du puster, puster du lukt som kommer fra utslippet. Antibiotika kan hjelpe behandle infeksjonen og forbedre pusten. Hvis du har en alvorlig sykdom, slik som nyresvikt, leversvikt, ukontrollert diabetes, lunge abscesser, noen typer kreft eller kronisk lungesykdom, du kan også ha dårlig ånde. I disse tilfeller kan det ikke være mulig å fullstendig eliminere dårlig ånde. Hvis sykdommen ikke er under kontroll, kan du starter behandling for sykdommen også vise seg gunstig for å redusere eller eliminere dårlig ånde. I andre tilfeller, vil munnskylle hjelp maskere eventuell ubehagelig lukt.