Digidexo.com

Behandling for kreft i leveren

Leveren, kroppens største organ, spiller en avgjørende rolle i kroppsfunksjoner. Leveren hjelper kroppen å absorbere og lagre næringsstoffer, og det hjelpemidler også i å fjerne avfall. Leverkreft er en ofte sett kreft i resten av verden, men det er sjelden i USA. Leverkreft er vanligvis metastatisk kreft, noe som betyr at det startet et annet sted i kroppen og flyttet til leveren. Det er flere behandlingstilbud for personer diagnostisert med leverkreft.

Stråling

Stråling er en standard kreftbehandling som bruker røntgen for å ødelegge eller forsinke veksten av leverkreftceller. Strålingen kan leveres av en maskin som bjelker stråling inn i legemet, eller kan gis via stoffer benyttet inne i kroppen. Noen stråling er gitt ved feste til antistoffer radioaktive stoffer, som deretter injiseres inn i pasienten.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en annen standard og velkjent behandling for leverkreft. Kjemoterapi er vanligvis levert til kroppen gjennom narkotika eller intravenøst. En type av kjemoterapi, kalt regional kjemoterapi, blir ofte brukt for leverkreft. En kirurg implantater en pumpe i kroppen som inneholder kjemoterapi narkotika. Pumpen sender medikamentene inn i blodkarene. En annen behandling involverer injisering av legemidler direkte inn i leveren.

Kirurgi

Hvis kreftsvulst i leveren er fortsatt liten, kan kirurgen være i stand til å fjerne bare den del av leveren. Noen pasienter har levertransplantasjon kirurgi. Den kreft leveren er fjernet og erstattet med en frisk donor leveren.

Frysing og varme Cells

En prosedyre kalt cryoablation fryser kreftceller i leveren. Flytende nitrogen blir levert direkte til tumorer. Denne behandlingen blir ofte brukt sammen med andre leverkreftbehandlinger, eller det kan være den eneste behandling for noen pasienter. Med radiofrekvensablasjon, bruker kirurgen ekstrem varme for å drepe kreft. Ved å sette tynne nåler inn i magen, kirurgen leder dem inn i svulsten. Ved hjelp av en elektrisk strøm, kan varmen ødelegge cancer.

Andre behandlinger

Alkohol injeksjon er en annen form for behandling. Alkohol er satt direkte inn i tumoren. Fordi alkohol forårsaker svulst celler til å tørke ut, vil svulsten dø. Immunterapi brukes noen ganger for leverkreft behandling. Sunne stoffer blir lagt til pasientens immunsystem til å hjelpe kroppen i å bekjempe sykdommen. Kreftspesialister har hatt suksess med et stoff som heter sorafenib (merkenavn Nexavar). Dette stoffet holder kreftsvulster fra å lage nye blodårer som vokser og spres.