Digidexo.com

Forebygging av Amputasjon hos pasienter med diabetes

Som diabetes utvikler seg til sine avanserte stadier, kan det gi dramatiske endringer i foten helse. Potensielle problemer knyttet til disse endringene består vesentlig redusert blodtilførsel og nerveskader (nevropati). Hvis venstre uovervåkede, kan disse to faktorene til sammen forårsake uopprettelig skade på foten vev, og kan til slutt føre til et behov for å amputere den berørte vedheng. Denne ekstreme utviklingen kan forebygges med nøye overvåking.

Forstå Diabetes-relaterte Amputasjon

Ifølge Mayo Clinic, hvis du lider av fremrykkende diabetes, må du betale nær daglig oppmerksomhet for helsen til føttene. Som dine symptomer på nevropati utdype, vil du bli stadig ute av stand til å føle noen indre eller ytre foten skader som blåmerker, brudd, sår, hard hud eller blemmer. Samtidig vil reduksjon i blodtilførselen til føttene føre forlenge helbredelse ganger for eventuelle skader som måtte oppstå. I kombinasjon, disse endringene la føttene i daglig fare for ukontrollert forverring, som fører til eventuell utbygging av infeksjon, vev død (koldbrann) og behovet for amputasjon av tær, fot eller bein.

Diabetes kontroll

For å bidra til å forhindre disse katastrofale utfall, vil du trenger for å effektivt håndtere din diabetes på en rekke ulike nivåer. Først må du kontrollere den primære symptom på sykdommen din, overdreven blodsukker. Dette vil kreve tilslutning til en skikkelig diabetes diett, samt konsekvent oppfølging av blodsukkeret og hensiktsmessig bruk av insulin. I tillegg vil du trenger for å holde fysisk aktiv og opprettholde en regelmessig besøk med legen din. Hvis du røyker, sluttet. Røyking ytterligere reduserer blodgjennomstrømningen og kan øke betraktelig dine amputasjon sjansene som sykdommen utvikler seg.

Utvikling av en Foot Care Rutinemessig

Du må også utvikle og holde seg til en streng rutine for daglig fotpleie. Begynn med å vaske føttene daglig i lunkent vann, og tørke dem grundig både på sine hovedflater og mellom tærne. For å hjelpe til tørking av tærne, bruke maismel eller talkum. I tillegg holde føttene myke og crack-resistente ved bruk av fuktighetskrem eller fuktighetskrem på sine topper og bunner. Spør legen din om de beste produktene for disse formålene.

Sammen med daglig renhold, etablere en daglig rutine for å undersøke føttene for fysiske endringer. Begynn med å visuelt inspisere overflater av føttene for noe unormalt. Ved behov bistå din eksamen med et speil for å sjekke områder som er vanskelig å se. Siden du kanskje ikke være i stand til å føle tærne eller føtter, forsterke din visuelle skanningen ved å føle for endringer med fingertuppene. Du kan også bruke fingertuppene eller en vev for å måle eventuelle endringer i mengden av interne foten sensasjon. Du vil også trenge å trimme tåneglene regelmessig for å redusere sjansene for skader.

For ytterligere å redusere skademuligheter, gjør en vane iført sokker og sko om du er innenfor eller utenfor. Pass på at skoene passer ordentlig, og holde sokkene rene og tørre. Unngå nylon sokker, eller sokker med restriktiv ribbing.