Digidexo.com

Hvordan identifisere kikhoste

Kikhoste, også kjent som Kikhoste er en smittsom infeksjon i lungene, hals og nese. Mens det er en vaksine for kikhoste, noen barn og voksne likevel kontrakt infeksjon etter eksponering for dem som ikke er vaksinert. Oftest funnet i barn, kan det også plage voksne som har vært utsatt for, eller etter reise i et fremmed land. Forårsaket av en bakterie, påvirker pertussis lungene, strupehodet og bronkiene. Inkubasjonstiden er vanligvis ca 7 til 10 dager etter eksponering, og sykdomsforløpet varer vanligvis 3-4 uker uten antibiotikabehandling, mindre for dem som mottar antibiotika. Forstå tegn og symptomer på kikhoste kan bidra til å forebygge komplikasjoner som ørebetennelse, dehydrering og lungebetennelse.

Bruksanvisning

Hoste er en av de første indikasjoner på at kroppen prøver å kvitte seg med noen form for irriterende. Kikhoste gir en tørr hoste i begynnelsen.

Utvikling av en tykk sputum oppstår ofte etter tørrhoste utvikler seg. Dette symptomet er ofte ledsaget av en lavgradig feber.

Hoste bouts som kan vare opptil et minutt ofte vises under senere stadier av utviklingen. Denne hosten kan høres "våt" og også produserer slim. I mange tilfeller kan den enkelte eller barnet hoste så lang og vanskelig at ansiktet blir rød eller blå.

gisper etter pusten, eller produsere en hvesing eller "Kikhoste 'lyd følger de lange, tekkelige hoste oppleves av barn og voksne som har utviklet senere stadier av kikhoste.

Se etter tegn på diaré eller oppkast som kikhoste går sin gang hos både barn og voksne. Opprettholde tilstrekkelig væskeinntak og tegn på feber, som kan eller ikke kan presentere på dette stadiet av infeksjonen.

Tips og advarsler

  • Kikhoste eller kikhoste kan forebygges gjennom vaksinering. Hold spedbarn og små barn unna ethvert individ opplever hoste eller feber.
  • Komplikasjoner forårsaket av ubehandlet kikhoste kan omfatte øre infeksjoner, dehydrering, lungebetennelse, og i noen tilfeller, hjerneskade. Hvis barnets hoste er alvorlig, ring din lege.